Δημοτική αρχή Δήμου Πατρέων: Πολιτικός εμπαιγμός και αμοραλισμός

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΒΟΛΗ*

Η δημοτική αρχή του Δήμου Πατρέων, για μία ακόμη φορά, αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο στη συνεδρίαση του Κοινωνικού Οργανισμού (ΚΟΔΗΠ)  στις 22.12.2021 για τον προϋπολογισμό του 2022. Όχι μόνο ξεκαθάρισε ανερυθρίαστα  ότι δεν ενδιαφέρεται για την ενίσχυση των άπορων πολιτών αλλά ταυτίσθηκε και με πολιτικό στέλεχος, που πρόσφατα διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στη διαχείριση της πανδημίας  από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, εκπροσωπώντας την παράταξη «Πάτρα Ενωμένη», πρότεινα να επιχορηγηθεί  ο ΚΟΔΗΠ με  το πλήρες  χρηματικό ποσό που δικαιούται, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, από τον Δήμο Πατρέων. Ήτοι 842.120,00 ευρώ  επιπλέον, με στόχο τη χορήγηση δεκατιανού στους άπορους μαθητές αλλά και την ενίσχυση του κωδικού που αφορά χρηματοδότηση άπορων πολιτών, σκοπεύοντας στην επίλυση, έστω και εν μέρει,  του στεγαστικού προβλήματος αλλά και του προβλήματος της διακοπής της  ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζουν πολλοί αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας. Η δημοτική αρχή προσχηματικά αρνήθηκε την υιοθέτηση της πρότασης για κοινωνική προστασία στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Αλγεινή, όμως, εντύπωση προκάλεσε και η πολιτική εισήγηση της δημοτικής αρχής που ανέφερε μεταξύ άλλων για την κυβέρνηση: «Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, έχει σαν συνέπεια, τους χιλιάδες νεκρούς…». Προφανώς, η έμμεση χρήση του όρου «δολοφόνοι» χαρακτηρίζει τον πολιτικό πολιτισμό που διέπει τη δημοτική αρχή του Δήμου Πατρέων αναδεικνύοντας το πραγματικό της προσωπείο.

Ας αντιληφθεί η Λαϊκή Συσπείρωση ότι η ιδεολογία των Πατρινών πολιτών απέχει πολύ από τις επαναστατικές διαθέσεις και την πόλωση που προσπαθεί να επιτύχει. Άλλωστε ο χαρακτηρισμός, για σύσσωμη την αντιπολίτευση,  «μαύρο μέτωπο» ακόμη ηχεί στην αίθουσα του κυρίαρχου οργάνου, του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δημοκρατία, τελικά, αποδεικνύεται ενοχλητική για κάποιους που θεωρούν ότι η ξεπερασμένη μαρξιστική ιδεολογία υπερέχει του κοινωνικού φιλελευθερισμού, του συντηρητισμού και της σοσιαλδημοκρατίας.

*Ο Κωνσταντίνος Σβόλης είναι Ιατρός Καρδιολόγος, δημοτικός σύμβουλος της Παράταξης "Πάτρα Ενωμένη"

 

Διαβάστε επίσης