Πάτρα: Αυτό είναι το έγγραφο του Γηροκομείου με τους 10 νεκρούς - Ανεμβολίαστοι οι μισοί

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΡΜΟΔΙΩΣ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ TEMPO24.NEWS

Το επίσημο έγγραφο-ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, ;όπου απεβίωσαν 10 ηλικιωμένοι από κορονοϊό, φέρνει στη δημοσιότητα το tempo24.news.

Το έγγραφο κοινοποιήθηκε αρμοδίως στις 15 Δεκεμβρίου από την Μονάδα προς τις αρμόδιες Αρχές και μέσω αυτού αποκαλύπτεται επισήμως ο αριθμός των νεκρών που προσβλήθηκαν από κορονοϊό, καθώς και το πόσοι από αυτούς ήσαν εμβολιασμένοι.

Όπως φαίνεται από τους 10 συνολικά ηλικιωμένους που απεβίωσαν οι επτά ήταν ανεμβολίαστοι και οι τρεις εμβολιασμένοι, ενώ όπως υποστηρίζει εγγράφως η Μονάδα Φροντίδας το σύνολο των εργαζομένων είναι εμβολιασμένοι (παρά τις περί του αντιθέτου καταγγελίες).

Επίσης οι μισοί από τους 51 συνολικά τροφίμους ήσαν ανεμβολίαστοι.

Ωστόσο σύμφωνα με  ρεπορτάζ του Mega, έπειτα από επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη του ιδρύματος, όσον αφορά στους ανεμβολίαστους τρόφιμους του γηροκομείου, η διεύθυνση υποστηρίζει ότι αυτό είχε γίνει είτε έπειτα από αποφάσεις γιατρών, λόγω προβλημάτων που ίσως είχαν οι ηλικιωμένοι, είτε επειδή οι συγγενείς τους δεν συμφωνούσαν.

Και για τους εργαζόμενους, από τους οποίους περίπου το 1/3 ήταν ανεμβολίαστοι, ο ιδιοκτήτης υποστηρίζει ότι είναι σε αναστολή.

Ο γιος ηλικιωμένης που κατέληξε πριν από λίγες ημέρες στο γηροκομείο της Πάτρας, μιλώντας στο Mega καταγγέλλει ότι υπήρχαν και αρνητές ανάμεσα στους εργαζόμενους. «Το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού είναι εμβολιασμένοι. Όμως δεν ήταν όλοι. Ήταν κάποιοι αρνητές. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ευθύνονται αυτοί», ανέφερε ο γιος μίας ηλικιωμένης.

Τις τελευταίες ημέρες όπως λέει στο Mega η ενημέρωση από το γηροκομείο στους συγγενείς ήταν ελλιπής. «Δεν είχαμε νέα της. Δεν ήταν εμβολιασμένη όχι δυστυχώς, δεν σήκωναν το τηλέφωνο» υποστηρίζει.

Πάντως η Διοίκηση του Γηροκομείου διέρρευσε πως για το θέμα που έχει προκύψει, θα υπάρξει μία και μόνο ανακοίνωση μέσω της οποίας θα ανακοινώνεται η θέση της για το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει.

 

269697954_4738883306191266_2802834530478101436_n.jpg