Η Ελλάδα και οι άλλοι

της Κατερίνας Παναγοπούλου, δημοσιογράφου

 

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, χώρες της Ευρώπης προχωρούν σε επιβολή νέων αυστηρών μέτρων στα πρότυπα του περσινού μίνι λοκντάουν. Στο Παρίσι ακυρώθηκαν οι χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί, τα κέντρα διασκέδασης έχουν κλείσει εδώ και δύο εβδομάδες και δεν αναμένεται να ανοίξουν πριν το τέλος Ιανουαρίου. Στη Βιέννη είναι κλειστά τα μπαρ και τα κλαμπ, υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 8 το βράδυ και οι χριστουγεννιάτικες αγορές λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους.

Η Δανία έλαβε την απόφαση να κλείσει όλους τους χώρους ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια θα είναι υποχρεωμένα να σερβίρουν το τελευταίο τους γεύμα στις 10 το βράδυ, ενώ η Ιρλανδία ανακοίνωσε ότι μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν στις 8 το βράδυ. Στην Ολλανδία ο Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε το Σάββατο ότι η χώρα μπαίνει σε νέο lockdown μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, ανοιχτά παραμένουν μόνο τα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία, ενώ αύριο ο Μάριο Ντράγκι ανακοινώνει νέα αυστηρά μέτρα στην Ιταλία, μετά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο. Στην Αυστρία από την 1η Φεβρουαρίου, εκτός των περιοριστικών μέτρων, ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός για όλους τους πολίτες άνω των 14 ετών.

Στην Ελλάδα από την άλλη συνεχίζεται το κλίμα ανοχής με κύριους εκφραστές διάφορες ετερόκλητες ομάδες παραφρόνων, αλλά δυστυχώς και την Εκκλησία. Αφού, παρά το ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η είσοδος στους ναούς – όπως και σε όλους τους κλειστούς χώρους – θα πρέπει να γίνεται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικού τεστ, οι Αγιοι Πατέρες ξεκαθάρισαν ότι δεν προτίθενται να κάνουν ελέγχους, εν ολίγοις είπαν ότι δεν θα εφαρμόζουν τον νόμο. Η κυβέρνηση το αποδέχτηκε και η ζωή συνεχίζεται κανονικά. Κάθε βράδυ παρατηρείται κοσμοπλημμύρα σε μπαρ και κλαμπ, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι Παρασκευή και Σάββατο βράδυ στο κέντρο έχει τόσο πολύ κόσμο που δεν βρίσκει κανείς θέση στάθμευσης, ούτε καν στα πάρκινγκ.

Την ίδια στιγμή διάφορα γκρουπούσκουλα επιδίδονται σε κρεσέντο παραφροσύνης και ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής υπό κωμικούς υποτιθέμενους ρόλους θεματοφυλάκων του Συντάγματος, συνεπικουρούμενοι από ψευτοδικηγόρους και ψευτογιατρούς. Εν μέσω όλων αυτών ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ένας πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του κόμματος κάνουν αναφορές ότι έχουμε κυβέρνηση δολοφόνων, ο δεύτερος τις συνοδεύει από χυδαιολογίες, ο πρώτος διεγράφη και κάπως έτσι βαδίζουμε προς τις γιορτές. Καλά Χριστούγεννα και καλά κρασιά.

https://www.in.gr/

Διαβάστε επίσης