"Spider-Man: No Way Home", στις κινηματογραφικές αίθουσες

Αν και οι προσδοκίες για μία εισπρακτική ανάσα στις γιορτές των Χριστουγέννων συνεχώς μειώνονται, μετά και τη νέα πτώση στα εισιτήρια της προηγούμενης εβδομάδας, η άφιξη του Ανθρώπου Αράχνη με τις τελευταίες περιπέτειές του στο "Spider-Man: No Way Home" δημιουργεί ένα κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για τους αιθουσάρχες.

 

 Spider-Man: No Way Home. Περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Τζον Γουότς, με τους Τομ Χόλαντ, Ζεντάγια, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τζον Φαβρό, Γουίλεμ Νταφόε, Τζέιμι Φοξ, Άλφρεντ Μολίνα, Μαρίζα Τομέι κ.ά.

Ο βομβαρδισμός υπερηρωικών ταινιών από τη Marvel συνεχίζεται, καθώς συνεχίζεται αμείωτη και η ζήτηση εύπεπτων διασκεδαστικών ταινιών από το νεανικό κοινό, που αποτελεί και το σημαντικότερο κομμάτι του κοινού.

Το κινηματογραφικό σύμπαν των υπερηρωικών κόμικς, με βασικό εκπρόσωπο τη Marvel, αγγίζει πλέον την υπερβολή. Μιας εταιρείας που μπορεί τις περισσότερες φορές οι ταινίες της να είναι άρτιες τεχνικά, να διαθέτουν κάτι περισσότερο από ικανοποιητικές σκηνοθεσίες και ερμηνείες και σχεδόν πάντα είναι καλοδουλεμένες και με παραγωγές που δεν φείδονται τα χρήματα, είναι φανερό ότι καλύπτουν πολύ μεγαλύτερο κομμάτι της κινηματογραφικής παραγωγής απ' όσο αντέχεται- και αυτό μάλλον θα φανεί τα επόμενα χρόνια.

 Έτσι, φέτος, μέσα σε αυτό τον καταιγισμό, θα ήταν παράξενο να μην επανεμφανιστεί ο πιο φιλικός υπερήρωας, σε ένα σούπερ σίκουελ, έτοιμος να τα βάλει με όλους και κυρίως με τη δισυπόστατη ύπαρξή του, καθώς έφτασε η ώρα της ενηλικίωσής του. Με τη συνδρομή της Columbia Pictures και τη διανομή της Sony Pictures Entertainment, ο "Άνθρωπος Αράχνη" επιστρέφει, σε σκηνοθεσία του δοκιμασμένου στο είδος Τζον Γουότς, αλλά και μια προσπάθεια να ανανεώσει το ενδιαφέρον, με την επιστροφή γνώριμων κακών που έχουν συνδεθεί άρρηκτα με τις τρεις ταινίες της δεκαετίας του 2000 που είχε γυρίσει ο Σαμ Ράιμι, αλλά και της αποκάλυψης της ταυτότητας του Πίτερ, που θα πρέπει να διαχειριστεί.

Χωρίς πολλά πολλά, η ταινία διαθέτει καταιγιστικό ρυθμό, από το πρώτο λεπτό μέχρι τον τελευταίο, ίντριγκα, υπερβολικά σπέσιαλ εφέ, δράση και εντυπωσιακές μάχες, γραφικούς κακούς, χιούμορ και σινεφίλ αναφορές και έναν πρωταγωνιστή, τον Τομ Χόλαντ, που αν και δεν είναι κακός, μένει στη σκιά των ανωτέρω. Ίσως και στη σκιά των Doctor Octopus (Άλφρεντ Μολίνα) και Green Goblin (Γουίλεμ Νταφόε) αλλά και ορισμένων από το υπόλοιπο ευπρόσωπο καστ.

Και με δυο λόγια, δυόμισι ώρες φασαριόζικης διασκέδασης, απαραίτητα ποπκόρν και νεανικούς αλαλαγμούς από το βάθος της αίθουσας.

 

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται η ταυτότητα του Spider-Man, φέρνοντας τις ευθύνες του ως σούπερ ήρωας σε πόλεμο με την κανονικότητα στη ζωή του και θέτοντας αυτούς που αγαπά περισσότερο σε κίνδυνο. Όταν απευθύνεται στον Δρ. Strange να τον βοηθήσει με την αποκατάσταση του μυστικού του, το ξόρκι ανοίγει μια πόρτα στον κόσμο που επιτρέπει να ελευθερωθούν οι πιο δυνατοί εχθροί που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο Spider-Man σε κάθε σύμπαν. Τώρα, ο Πίτερ πρέπει να ξεπεράσει την πιο μεγάλη πρόκληση, που θα αλλάξει για πάντα το δικό του αλλά και το μέλλον του Πολυσύμπαντος.

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης