Φ. Ζαΐμης: Η πλειοψηφία των προβλημάτων και προκλήσεων της Καβάλας μοιάζει με της Πάτρας

Στην Καβάλα ο Αντιπεριφερειάρχης

Τις βάσεις για κοινά έργα και κοινές δράσεις στην Ελλάδα και την Ε.Ε. έθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, πολλά προβλήματα είναι ομοειδή και απαιτούν πολυεπίπεδη συνεργασία Περιφέρειας, Δήμου, Ενεργών Πολιτών και επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, συναντήθηκε με τους Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Αλιείας, Κωστή Σημιτσή και Ανδρέα Καραγιώργη με τους οποίους είχε συνάντηση εργασίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Καβάλα ενώ είχε εκτενή  διάλογο και  με τον Δήμαρχο Καβάλας,  Θόδωρο Μουριάδη.

Στη συνέχεια ο κ. Ζαΐμης μαζί με τον Συντονιστή του ΣΕΑΔΕ και συνεργάτη του, Δημήτρη Μπαρμπούνη επισκέφθηκαν  τον αλιευτικό συνεταιρισμό Κεραμωτής στην Καβάλα καθώς η πόλη είναι το μεγαλύτερο αλιευτικό κέντρο της χώρας.

20211216_zaimis_kavala.jpg

Ο κ. Ζαΐμης δήλωσε: «Οι προκλήσεις πολλές για το σήμερα και οι απαντήσεις δεν είναι πάντα εύκολες αλλά επιλύονται μέσα από πολιτικές πρωτοβουλίες.  Η κάθε περιοχή πρέπει να επαναπροσδιορίσει το αναπτυξιακό της μοντέλο, κυρίως, με βάση το ανθρώπινο κεφάλαιο που διαθέτει και την ανταγωνιστικότητά του σε τοπικό, υπερτοπικό και διεθνές επίπεδο. Αν εξαιρέσουμε το εντελώς διαφορετικό ανάγλυφο της περιοχής και τις διαφορετικές ιστορικές αφετηρίες θα έλεγα πως η πλειοψηφία των προβλημάτων και προκλήσεων της Καβάλας μοιάζει με της Πάτρας».

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ