Συνοδός ασθενούς, που πέθανε από κορονοϊό, προπηλάκισε γιατρό

Ένα ιδιαίτερα δυσάρεστο περιστατικό κλήθηκαν να διαχειριστούν γιατροί και νοσηλευτές στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» (Κωνσταντοπούλειο). Συνοδός ασθενούς, που πέθανε από κορονοϊό επιτέθηκε και προπηλάκισε γιατρό, ενώ προχώρησε και σε απειλές κατά του προσωπικού.

Το περιστατικό καταγγέλλει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), στηλιτεύοντας τη στάση της διοίκησης του νοσοκομείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ, η διοίκηση του «Αγίου Όλγα» (Κωνσταντοπούλειου) αντί να στηρίξει τη γιατρό, που δέχτηκε την επίθεση, περιορίστηκε να της προτείνει απλά, να κινηθεί νομικά απέναντι στο δράστη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταδικάζει την επίθεση και προπηλακισμό συναδέλφου γιατρού καθώς και τις απειλές που δέχτηκε το προσωπικό της κλινικής ακόμα και για τη ζωή του, από συνοδό ασθενούς, που έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό, στις 25/11/21 στην κλινική covid του νοσοκομείου «ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ».

Δυστυχώς, έχουμε ξαναδεί αντίστοιχα περιστατικά, τα οποία έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας.

Για το λόγο αυτό καταγγέλλουμε και τη Διοίκηση του νοσοκομείου, για τη στάση της απέναντι στο γεγονός αυτό – αφού αυτό που έκανε ήταν να προτείνει στη συνάδελφο να κινηθεί νομικά απέναντι στον δράστη και η στήριξή της εξαντλήθηκε σε δεσμεύσεις για νομική και οικονομική συμβολή– ενώ έπρεπε η ίδια «να μπει μπροστά» για να προστατέψει και να υποστηρίξει τη γιατρό, εφόσον το συμβάν έλαβε χώρα στο νοσοκομείο.