Αιτωλοακαρνανία: Αποκλεισμένα πέντε χωριά στο Μεσολόγγι

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας στη χώρα μας το Σάββατο με ποτάμια να υπερχειλίζουν και τους θυελλώδεις ανέμους να προκαλούν αρκετά προβλήματα.

Σε κλοιό κακοκαιρίας παραμένουν πολλές περιοχές της χώρας το τελευταίο 24ωρο, με τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο να αντιμετωπίζουν τα πιο σοβαρά προβλήματα. Ποτάμια έχουν υπερχειλίσει και δρόμοι έχουν πλημμυρίσει.

Στο Μεσολόγγι βρίσκονται αποκλεισμένα πέντε χωριά αφού το ποτάμι υπερχείλισε και «έφυγε» ο δρόμος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σταθμού αποκλεισμένες βρίσκονται 30 οικογένειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος δέχτηκε 214 κλήσεις. Πιο συγκεκριμένα: 103 κλήσεις για κοπές δέντρων, 64 για αντλήσεις υδάτων και 47 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Ολόκληρες οικογένειες έχουν αποκλειστεί στο Μεσολόγγι

Ο Παναγιώτης Ρεγκλής, ένας από τους αποκλεισμένους στο Μεσολόγγι είπε στο Open πως βρίσκονται αποκλεισμένοι από χθες το πρωί.

Όπως εξήγησε ο κ. Ρεγκλής ολόκληρες οικογένειες είναι αποκλεισμένες και δεν έχουν ψωμί ή γάλα για τα παιδιά τους. Εξήγησε ακόμα πως υπάρχουν άνθρωποι που πρέπει να κάνουν ινσουλίνη σε νοσοκομείο ωστόσο δεν μπορούν να το προσεγγίσουν. Ανάλογα προβλήματα υπάρχουν και σε καλλιέργειες που καταστράφηκαν ενώ ζωντανά μένουν χωρίς τροφές γιατί ακριβώς δεν μπορούν να τα προσεγγίσουν.

Από τη δική του πλευρά ο Στέλιος Πέτσας, αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, τόνισε πως είναι σε διαρκή επαφή με τις τοπικές αρχές και σημείωσε πως ήταν μεγάλη η ποσότητα του νερού που έπεσε.