ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "Πνίγηκε" η Δυτική Αχαΐα - 20 απεγκλωβισμοί - Σε ξενοδοχεία μεταφέρονται οικογένειες που τα σπίτια τους πλημμύρισαν - Θεομηνιόπληκτος, ζητά να κηρυχθεί ο Δήμος - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

 

Νεότερες εξελίξεις

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου δυτικής Αχαΐας Κώστα Ταπεινό, μέχρι τώρα έχουν γίνει 20 απεγκλωβισμοί από σπίτια που πλημμύρισαν. Οι οικογένειες θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Πολύ σοβαρά παραμένουν τα προβλήματα στη Δυτική Αχαΐα που "χτυπιέται" αλύπητα τις τελευταίες ώρες από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εγκλωβισμένες είναι και οι καλόγριες στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνας, ενώ φαίνεται να είναι δύσκολο απόψε να μεταβούν οχήματα στο Μοναστήρι.

Επίσης, έχουν σημειωθεί πολλές κατολισθήσεις, σε Αχαϊκό, Λουσικά, Φλόκα, Σανταμέρι, Μιχόι, Χαραυγή και Χαϊκάλι.

Νεότερες εξελίξεις

Μια ηλικιωμένη και μια νεότερη γυναίκα απεγκλωβίστηκαν από πλημμυρισμένα σπίτια στις Αλυκές και ένα ακόμη ζευγάρι από τα Αγιοβλασίτικα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής. 

Νεότερες εξελίξεις

Λόγω των συνεχιζόμενων ισχυρών και ραγδαίων βροχοπτώσεων, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας καλεί τους συνδημότες αλλά και τους διερχόμενους να μην χρησιμοποιούν τους παρακάτω δρόμους:

Υπόγεια διάβαση από Παλαιά Εθνική Οδό – Κάτω Αλισσός

Αράξου στο ύψος της Βλαχέραινας

Άγιος Κωνσταντίνος – Μιχόι

Ριόλος – Λάππα

Άρλα – Γιουλέικα

Λάππα – Άραξος

Λουσικά – Άνω Αχαΐα

Καγκάδι – Ριόλος

Τέλος υπογραμμίζεται ότι πρέπει να αποφεύγεται η διέλευση από πλημμυρισμένα σημεία προς αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων.

Νεότερες εξελίξεις

Θεομηνιόπληκτος, ζητά να κηρυχθεί ο δήμος δυτικής Αχαΐας. Δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια! Πολλά είναι τα σπίτια που είναι αποκλεισμένα, ενώ χωριά έχουν "κοπεί" στα δύο. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ 

«Αληθινή θεομηνία πλήττει το Δήμο Δυτικής Αχαΐας σε όλη του την έκταση»

Ένας αληθινός κατακλυσμός του Νώε πλήττει τις τελευταίες ώρες τη Δυτική Αχαΐας από τη μία έως την άλλη άκρη της.

Σχεδόν ολόκληρος ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας, κάτω από την  Εθνική οδό Πατρών-Πύργου, είναι μια απέραντη θάλασσα ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές παντού. Όλα τα ποτάμια και οι χείμαρροι που διασχίζουν  το Δήμο έχουν σπάσει ενώ τεράστιοι όγκοι νερού αναζητούν ορμητικά διέξοδο παρασύροντας τα πάντα στο διάβα τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα (11/12) και έως τις 4.30 το απόγευμα ο μετεωρολογικός σταθμός Σαγαιϊκων έδινε ημερήσιο ύψος βροχόπτωσης 69,4 mm γεγονός που σημαίνει περίπου 70 κυβικά μέτρα νερού ανά στρέμμα και ενώ η ημέρα συνεχίζεται και η βροχή πέφτει ραγδαία και ασταμάτητα.

Τα μηνύματα μιλάνε για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, για κατεστραμμένες αποθήκες με ζωοτροφές και εξοπλισμό, για διαλυμένα γεφύρια και δρόμους, για μια αληθινή κόλαση.

Στο μεταξύ για σήμερα (Σάββατο 11/12) το απόγευμα προγραμματίστηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με ένα και μοναδικό θέμα: Να κηρυχθεί αμέσως ο Δήμος θεομηνιόπληκτος.

Κινητοποίηση της της πυροσβεστικής και για δύο κτηνοτρόφους στο Μαζαράκι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ζήτησαν τη συνδρομή της πυροσβεστικής για να επιστρέψουν με ασφάλεια, με το όχημά τους, στο χωριό καθώς λόγω της κακοκαιρίας η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

-----------------

Στο μεταξύ στην Πάτρα, εξίσου μεγάλα και σοβαρά τα προβλήματα με κύριο μέτωπο και Αραχωβίτικα. 

Δείτε φωτο από την Ποσειδώνος:

 

 

 

Η θάλασσα βγήκε πάλι... έξω και η παραλιακή ζώνη έχει αποκλειστεί. 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -Κακοκαιρία: Ποτάμια οι επαρχιακοί δρόμοι στη δυτική Αχαΐα! Πλημμύρες σε Ρίο και Αραχωβίτικα - ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ

 

Διαβάστε επίσης