Φ. Ζαΐμης: Πάνω από 3 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των νοσοκομείων

Πάνω από 3 εκ ευρώ θα διατεθούν στα Νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδος, καθώς, έπειτα  από ενέργειες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος εντάχθηκαν στο έργο COOFHEA 2 του προγράμματος Interreg Ελλάδα – Ιταλία.

Ειδικότερα, συνολικά θα διατεθούν 3.060.000 ευρώ για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό εκ των οποίο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο θα δοθούν 1.600.000, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» 700.000 ευρώ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας 370.000 ευρώ και στο Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας 39.000 ευρώ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης  τόνισε την αναγκαιότητα στήριξης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η χώρα εξαιτίας του COVID-19, και της γενικότερης υποβάθμισης των μονάδων τα προηγούμενα χρόνια. 

«Είναι προτεραιότητα μας να απορροφηθούν χρήματα για να αναβαθμιστούν οι μονάδες του ΕΣΥ. Τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδος είναι σε κρίσιμη κατάσταση τα τελευταία χρόνια και σήμερα λόγω του κορωνοϊού και των αυξημένων αναγκών νοσηλείας  η εικόνα είναι δεν είναι καλή. Μέσα από το πρόγραμμα COOFHEA 2, που προέκυψε μέσα από διαπραγμάτευση και αναδιανομή πόρων και «εκπτώσεις» έργων,  θα ενισχύσουμε σε σημαντικό βαθμό τις μεγάλες μονάδες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ωστόσο θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για την εξασφάλιση και άλλων πόρων υπέρ των νοσηλευτικών μας δομών» δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

Aποκλειστικό: Με δράση και καταγωγή από την Αχαΐα ο «Έλληνας Εσκομπάρ» της κοκαΐνης

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου