Πάτρα: Πώς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο γίνεται κέντρο διερχόμενων εμπόρων ναρκωτικών-Σε άμεση επαφή με κρατούμενους η διακίνηση

Η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που εντοπίστηκε  τη Δευτέρα σε τουαλέτα των εξωτερικών Ιατρείων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, προβληματίζει τις διωκτικές αλλά και τις Υγειονομικές Αρχές της περιοχής.

Όπως έγραψε χθες το  tempo24.news, υπάλληλος καθαριότητας εντόπισε 284 γραμμάρια ηρωίνης σε δύο συσκευασίες και 83 γραμμάρια κοκαΐνης στην τουαλέτα του Νοσοκομείου. Αμέσως ενημέρωσε την Ασφάλεια του Νοσοκομείου και στη συνέχεια έφθασαν στο Νοσημευτικό Ίδρυμα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών.

Παρά το γεγονός δε πως οι αστυνομικοί περίμεναν διακριτικά προκειμένου να εντοπίσουν τον παραλήπτη των νακρωτικών, δεν εμφανίστηκε κάποιος προφανώς επειδή είχε από νωρίτερα διαπιστωθεί η κινητικότητα των Αρχών και των υπευθύνων του Νοσοκομείου.

Πώς ερμηνεύεται όμως το περιστατικό και πού καταλήγουν έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, δεδομένου πώς το εύρημα δεν αφορούσε μία μικροποσότητα που κάποιος θα μπορούσε να παραλάβει για προσωπική χρήση, αλλά για μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που ο παραλήπτης θα την διακινούσε σε πολλούς αποδέκτες;

Πρόκεται ασφαλώς για μία ποσότητα την οποία θα παραλάμβανε ενδεχομένως κρατούμενος της Φυλακής Αγίου Στεφάνου, ο οποίος θα διακομιζόταν στο Νοσοκομείο μίας και τη Δευτέρα εφημέρευε, είναι το πρώτο συμπέρασμα. Και το γεγονός αναδεικνύει για μία ακόμη φορά τις παράπλευρες διαστάσεις των έκτακτων διακομιδών από τις φυλακές στο Νοσοκομείο, ή ακόμη και των προγραμματισμένων.

Άνθρωποι που σχετίζονται με κρατούμενους έρχονται σε συνενόηση μεταξύ τους γνωρίζοντας τις ώρες που αυτοί θα διακομισθούν και εγκαταλείπουν τα ναρκωτικά στις τουαλέτες προκειμένου όταν ο κρατούμενος αφιχθεί να τις παραλάβει, προσποιούμενος σωματική ανάγκη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει, αναφέρει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. 

Το ζητούμενο ωστόσο είναι πώς μπορεί ο δράστης-διακινητής να μην καταφέρει να περάσει τα ναρκωτικά μέσα στο Νοσοκομείο, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο μιας και στο ΠΠΝΠ κυκλοφορούν καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες.

Δεδομένο είναι πάντως πως και τα Νοσοκομεία μετατρέπονται σε κέντρα διερεχομένων εμπόρων ναρκωτικών οι οποίοι διασφαλίζουν τη διακίνηση κινούμενοι μέσα στο πλήθος.

Και μπορεί αυτή τη φορά η παρατηρητικότητα των εργαζόμενων να έφερε αποτέλεσμα και τα ναρκωτικά να κατασχέθηκαν, αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι έχει προηγηθεί στο παρελθόν αλλά και τι επιφυλάσσει το μέλλον.