Λάδι μαλλιών: Πως το χρησιμοποιούμε σωστά

Τα μαλλιά μας θρέφονται και ενυδατώνονται από τα φυσικά έλαια που παράγονται από το τριχωτό της κεφαλής. Οταν δεν αυτά δεν αρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες της τρίχας, τότε ενισχύουμε την περιποίηση μας με ένα έλαιο. Αυτό θα χαρίσει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται προκειμένου να διατηρείται λεία, λαμπερή και ελαστική.

 

Ωστόσο αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι όλα τα έλαια δεν είναι ίδια μεταξύ τους. Υπάρχουν εκείνα που προέρχονται από ένα μεμονωμένο φυσικό συστατικό όπως το χοχόμπα ή το έλαιο καρύδας. Από την άλλη, υπάρχουν και τα πιο εξειδικευμένα συμπλέγματα ελαίων, που περιλαμβάνουν όλες τις ιδιότητες των επιμέρους συστατικών του.

Επιπλέον για να δούμε εντυπωσιακά αποτελέσματα δεν αρκεί μόνο να επιλέξουμε το κατάλληλο έλαιο. Σημαντικό ρόλο παίζει ο τρόπος εφαρμογής αλλά και σωστή ποσότητα που θα χρησιμοποιήσουμε.

 

Ποια είναι η σωστή ποσότητα

Κυμαίνεται ανάλογα με τις δικές μας ανάγκες που διαμορφώνονται σύμφωνα με την πυκνότητα των μαλλιών, το πάχος της τρίχας και φυσικά το μήκος της.

Τι κάνουμε: Αρχικά τοποθετούμε 1 ή 2 δόσεις ελαίου. Αν χρειάζεται επιπλέον ποσότητα την προσθέτουμε σταδιακά για να μην «βαρύνουμε» την τρίχα.

 

Οι χρήσεις ενός ελαίου μαλλιών

Κατά του σπασίματος

Απλώνουμε το έλαιο από τη μέση των μαλλιών ως τις άκρες. Στη συνέχεια  τα τυλίγουμε με μία μεμβράνη ή φοράμε ένα πλαστικό σκουφάκι. Περιμένουμε μία ώρα κι έπειτα λουζόμαστε. Έτσι τα μαλλιά αποκτούν απαλότητα και αντοχή στο σπάσιμο και την ψαλίδα.

Για θερμοπροστασία

Η εφαρμογή του ελαίου σε βρεγμένα μαλλιά διευκολύνει το ξεμπέρδεμα, προλαμβάνοντας το σπάσιμο και προσφέρει θερμοπροστασία πριν από το πιστολάκι.

Κατά του φριζαρίσματος

Για πειθαρχία και λάμψη, εφαρμόζουμε ένα έλαιο πρώτα σε νωπά μαλλιά για να διευκολύνουμε το ξεμπέρδερμα. Ρίχνουμε την ποσότητα στις παλάμες, τις περνάμε κατά μήκος των μαλλιών και χτενίζουμε με τα δάχτυλα. Αφού στεγνώσουν τα μαλλιά μας, απλώνουμε ξανά μία ποσότητα, μικρότερη αυτή τη φορά, που θωρακίσει την τρίχα ενάντια στο φριζάρισμα και τον στατικό ηλεκτρισμό.

Για ενισχυμένη θρέψη

Αν τα μαλλιά μας είναι ιδιαίτερα ξηρά και αφυδατωμένα, φριζάρουν ή σπάνε εύκολα, αναμειγνύουμε τη μαλακτική κρέμα που δεν ξεβγάζεται με 1-2 δόσεις από το έλαιο. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα στα μαλλιά και χτενίζουμε με τα δάχτυλα.

Για λάμψη

Για πιο έντονο αποτέλεσμα απλώνουμε το έλαιο σε στεγνά μαλλιά. Παράλληλα αν η σύνθεση περιέχει αντηλιακά φίλτρα, προστατεύουμε την τρίχα από τον ήλιο και το ξεθώριασμα.

 

VITA.GR

Διαβάστε επίσης