Superleague 1, ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-3: Ανατροπή με γκολ του Σισέ

 

 

Τι κι αν βρέθηκε να χάνει μέσα στην έδρα του ΟΦΗ; Ο Ολυμπιακός το έκανε… εύκολο, φτάνοντας στην ανατροπή μέσα στο “Γεντί Κουλέ” (3-1). Ο Παπέ Αμπού Σισέ οδήγησε τους Πειραιώτες στο “διπλό” με δυο γκολ – Πρώτο γκολ στη Superleague 1 για τον Ρόνι Λόπες. Ο Επασί κράτησε σε αυτό το επίπεδο το σκορ.

Με την βροχή να πέφτει με μεγάλη ένταση, ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να κρατήσει κοντά τις γραμμές του και πίεσε στο χώρο του κέντρου. Με το πέρας δέκα λεπτών αγώνα όμως οι Κρητικοί κέρδισαν… μέτρα προς την αντίπαλη περιοχή, με τον Λάμπρου να παίρνει πάνω του προσπάθειες.

Στην πρώτου του σημαντική στιγμή στο ματς (16′), ο ΟΦΗ έφτασε στο 1-0. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και… τσαφ του Λόπες, ο προωθημένος Διαμαντής με γεμάτο σουτ στην κίνηση, νίκησε τον Βάτσλικ.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να παίρνει… μπρος μετά το γκολ που δέχθηκε, ανέβασε “στροφές” και στο 24′ είδε τον Επασί να διώχνει με τα πόδια το δυνατό σουτ του Λόπες, μέσα από τη μικρή περιοχή. Στην αμέσως επόμενη φάση ήρθε το 1-1. Ο Εμβιλά έβγαλε τη σέντρα και ο Σισέ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα των Κρητικών.

Ο Ολυμπιακός έδειξε πιο επικίνδυνος μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, με τον Αγκιμπού Καμαρά να δίνει το.. ρυθμό μεσοεπιθετικά, ενώ ο ΟΦΗ προσπάθησε να κάνει τη… ζημιά, με κάποια καλή αντεπίθεση. Κάπως έτσι φτάσαμε στην ανάπαυλα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην επανάληψη αποφασισμένος να φέρει.. τούμπα το ματς και τα κατάφερε στο 49′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Εμβιλά έκανε σέντρα-σουτ, η μπάλα κόντραρε λίγο στον Διαμαντή, στρώθηκε στον Σισέ, ο οποίος με κοντινό πλασέ νίκησε τον Επασί για το 1-2.

Οι “ερυθρόλευκοι” διατηρήθηκαν σε θέση επίθεσης και στο 58′ είχαν διπλή ευκαιρία να σκοράρουν με τα σουτ των Αγκιμπού Καμαρά και Εμβιλά. Δυο λεπτά μετά, ο Ρόνι Λόπες έπιασε “ξερό” σουτ μέσα από την περιοχή και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Επασί για το 1-3. Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα, μετά από αυτό στο Κύπελλο.

Έχοντας εξασφαλίσει προβάδισμα… νίκης, ο Ολυμπιακός έπαιξε με ηρεμία, “φλερτάροντας” με το τέταρτο γκολ. Στο 72′ ο Επασί είχε τρομερή επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Σισέ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπα έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Έχοντας εξασφαλίσει προβάδισμα… νίκης, ο Ολυμπιακός έπαιξε με ηρεμία, “φλερτάροντας” με το τέταρτο γκολ. Στο 72′ ο Επασί είχε τρομερή επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Σισέ, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπα έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι των γηπεδούχων. Ο ΟΦΗ δεν κατάφερε να απειλήσει, ούτε στα τελευταία λεπτά, όταν οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν “στροφές”. Στην καλύτερη του φάση, ο Στάικος έπιασε… σουτάρα από τα 30 μέτρα, αλλά ο Βάτσλικ ακούμπησε λίγο την μπάλα και έδιωξε κόρνερ.

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης