Eye care: Πέντε φυσικοί σύμμαχοι ενάντια σε «σακούλες» και μαύρους κύκλους

Το κουρασμένο βλέμμα είναι ένα σύνηθες χαρακτηριστικό στις μέρες μας. Εξαιτίας του άγχους και της έλλειψης ύπνου, παρατηρούμε ότι ξυπνάμε το πρωί με «σακούλες» κάτω από τα μάτια ή μαύρους κύκλους.

Αν παρατηρείτε κι εσείς το ίδιο, ακολουθήστε 5 απλούς τρόπους με φυσικά υλικά που αντιμετωπίζουν το φαινόμενο μέσα σε λίγα λεπτά.

* Γάλα

Βουτάμε δυο δίσκους ντεμακιγιάζ σε φρέσκο πλήρες γάλα που διατηρούμε στο ψυγείο και τους τοποθετούμε σε κλειστά βλέφαρα για 20 – 30 λεπτά. Η παγωμένη θερμοκρασία θα διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και θα μειώσει την κατακράτηση υγρών. Ταυτόχρονα το γαλακτικό οξύ θα φωτίσει την περιοχή. Στη συνέχεια ξεπλένουμε και απλώνουμε την κρέμα ματιών, η οποία θα απορροφηθεί καλύτερα λόγω της δράσης του γαλακτικού οξέος.

* Νερό και βιταμίνη Ε

Αναμειγνύουμε 3 κουταλιές σούπας με 1 αμπούλα βιταμίνης Ε. Μουλιάζουμε δυο δίσκους ντεμακιγιάζ και τους τοποθετούμε στα μάτια μας για 20 λεπτά. Θα βοηθήσουν να μειωθεί το πρήξιμο.

* Παγωμένα κουτάλια

Βάζουμε 2 κουτάλια στην κατάψυξη. Αφού παγώσουν, τα τοποθετούμε σε κλειστά μάτια για μερικά λεπτά. Το πρήξιμο και οι «σακούλες» θα μειωθούν αισθητά και το βλέμμα θα δείχνει πιο αναζωογονημένο και ξεκούραστο.

* Σακουλάκια τσαγιού

Μουλιάζουμε σε βραστό νερό δυο σακουλάκια τσαγιού και περιμένουμε μέχρι να κρυώσουν ώστε να μπορούμε να τα ακουμπήσουμε στο δέρμα μας. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε στα μάτια για μισή ώρα. Τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν θα τονώσουν την περιοχή των ματιών και θα αντιμετωπίσουν τους μαύρους κύκλους.

* Ασπράδι αβγού

Αναδεύουμε το ασπράδι ενός αβγού και το απλώνουμε σε κλειστά βλέφαρα και στη γύρω περιοχή με ένα πινέλο. Χαλαρώνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει και ξεπλένουμε με κρύο νερό. Ετσι θα πετύχουμε σύσφιξη και τόνωση στην περιοχή.

Τέλος, δεν ξεχνάμε την πιο βασική κίνηση. Πίνουμε σχεδόν 2 λίτρα νερό τη μέρα, για να προάγουμε τη λειτουργία της λέμφου και την αποβολή των τοξινών, καθώς το πρήξιμο οφείλεται στην κατακράτηση υγρών.

 

imommy.gr

Διαβάστε επίσης