Θρίλερ με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας: Οι δραματικές ώρες μέχρι να διασωληνωθεί - Ποιοι εμπόδιζαν τους γιατρούς

Ένα πολύωρο μεταμεσονύχτιο θρίλερ διαδραματίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, από την ώρα που διακομίστηκε εκεί ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς.

Ο 76χρονος ιεράρχης φτάνοντας στα επειγόντα, με πολύ χαμηλό οξυγόνο, αρνήθηκε αρχικά να φορέσει μάσκα οξυγόνου. 

 

Καταλαβαίνοντας όμως ότι δεν μπορεί να ανασάνει και με την έντονη πειθώ των γιατρών, δέχτηκε να φορέσει τη μάσκα και να μεταφερθεί στην κλινική covid.

Λίγη ώρα αργότερα η ήδη επιβεβαρυμένη κατάστασή του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς να θεωρούν μονόδρομο τη διασωλήνωσή του.

Ο Μητροπολίτης αρνήθηκε και πάλι και οι γιατροί ξεκίνησαν νέο κύκλο διαπραγματεύσεων μαζί του, πείθοντάς τον τελικά.

Όμως, το θρίλερ δεν είχε ακόμη τελειώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news από πηγές του Νοσοκομείου Αγρινίου, σειρά πήραν οι συγγενείς του 76χρονου ιεράρχη, επίσης αρνητές, οι οποίοι επιχειρούν να μπλοκάρουν τη διαδικασία, ζητώντας να μη διασωληνωθεί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι "ηγετικό" ρόλο από το περιβάλλον του μητροπολίτη είχε πολύ στενό συγγενικό του πρόσωπο.

 

Πρόκειται για νοσηλεύτρια, η οποία βρίσκεται σε αναστολή επειδή αρνείται τον εμβολιασμό, η οποία ταυτόχρονα είναι και κόρη ιερέα.

Να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης, εκτός από μία αδερφή η οποία επίσης νοσεί και νοσηλεύεται, έχει έναν αδερφό ιερέα, ενώ και ο ανηψιός του είναι επίσης ιερέας.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε νέος γύρος διαπραγματεύσεων των γιατρών με τον Μητροπολίτη Κοσμά, ο οποίος βλέποντας ότι η κατάστασή του επιδεινωνόταν ραγδαία, τελικά πείθεται να διασωληνωθεί.

Οι γιατροί προχωρούν άμεσα τη διαδικασία, με τον Μητροπολίτη να διασωληνώνεται και να αποφασίζεται η ταχεία μεταφορά του στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

 

Οι γιατροί... του Μητροπολίτη

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας εμφανίζεται θετικός στον κορονοϊό στις 18 Νοεμβρίου, μετά από μοριακό έλεγχο (PCR).

Αποφασίζει να μη μεταβεί στο νοσοκομείο, αλλά να παραμείνει σπίτι του. Όπως διαρρέουν κύκλοι του "ακολουθεί τις συμβουλές των γιατρών του".

 

Όπως αναφέρουν πηγές στο tempo24.news, ο Μητροπολίτης Κοσμάς δεχόταν όλο αυτό το διάστημα ιατρικές συμβουλές μέσω... τηλεφώνου, από αρνητή γιατρό εκτός Αγρινίου!

Σύμφωνα με τις συμβουλές του γιατρού - αρνητή έπρεπε να μείνει σπίτι του και να μη νοσηλευτεί, παρά τη συνεχή επιδείνωση της κατάστασής του.

Έτσι ο Μητροπολίτης αρνείται να διακομιστεί στο Νοσοκομείο στις 29 Νοεμβρίου, όταν και η κατάσταση της υγείας του έδειχνε ιδιαίτερη δύσκολη, με το ΕΚΑΒ να φτάνει έξω από το σπίτι του για να τον μεταφέρει και εκείνον... να μην είναι εκεί!

 

Αποστάσεις και...σιγήν ιχθύος

Η πεισματική άρνηση του Μητροπολίτη Κοσμά στην ενδεδειγμένη ιατρική περίθαλψη αλλά και η γενικότερη στάση του, έχει δημιουργήσει κλίμα δυσφορίας εντός της Ιεράς Συνόδου.

 

Από την ιεραρχία δεν έχει υπάρξει καμία δημόσια τοποθέτηση, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι στην επίσημη ενημέρωση για τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της ΔΙΣ, δεν υπήρξε καμία αναφορά για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

 

Πάντως, συνομιλητές υψηλόβαθμων ιεραρχών αναφέρουν στο tempo24.news ότι η Ιερά Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την πρώτη στιγμή ζήτησαν να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Αιτωλίας και εξέφρασαν τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επάνοδο στα ποιμαντικά του καθήκοντα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ