Κίνημα Αλλαγής: Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν στις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Έξι υποψήφιοι στην τελική ευθεία για να αναδειχθεί στο Κίνημα Αλλαγής. Φίλοι και μέλη του ΚΙΝΑΛ καλούνται στις κάλπες την Κυριακή (05.12.2021) και αν δεν βγει λευκός καπνός θα ακολουθήσει επαναληπτική διαδικασία στις 12 Δεκεμβρίου.

Τους κανόνες για τη διαδικασία της εσωκομματικής εκλογής στο Κίνημα Αλλαγής για την ανάδειξη προέδρου την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου γνωστοποίησε η αρμόδια επιτροπή του ΚΙΝΑΛ (ΕΔΕΚΑΠ).

Τα ηνία του Κινήματος διεκδικούν οι κ.κ. Ανδρουλάκης, Γερουλάνος, Καστανίδης, Λοβέρδος, Παπανδρέου και Χρηστίδης.

Βάσει της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΕΔΕΚΑΠ: «Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο και είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος, και επιπλέον όσοι, κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλος ή φίλος του Κινήματος, σύμφωνα με όσα ορίζει το Άρθρο 4 του Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής και συγκεκριμένα:

«Μέλη και φίλοι του Κινήματος Αλλαγής μπορούν να εγγραφούν Έλληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αλλοδαποί που κατοικούν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, από την ηλικία των 16 ετών, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές και τις επιδιώξεις του, εφόσον δεν συμμετέχουν σε άλλο ελληνικό πολιτικό κόμμα ή σε οργανώσεις και φορείς, των οποίων οι στόχοι έρχονται σε αντίθεση με αυτούς του φορέα. Τα μέλη του φορέα μπορούν να διατηρούν παράλληλα και την ιδιότητα μέλους σε ένα από τα κόμματα, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες που συναποτελούν το Κίνημα Αλλαγής».

Η διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων στη διαδικασία θα γίνει σύμφωνα με το πλαίσιο εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR)».

Διαβάστε επίσης