Πάτρα: Σήμερα η κηδεία του εκπαιδευτικού Θεόδωρου Μπίρμπα

 

Σήμερα στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Καμινίων συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα αποχαιρετήσουν τον καθηγητή, πρώην Περιφερειακό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, Θεόδωρο Μπίρμπα ο οποίος «έφυγε» σε ηλικία 67 ετών.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Καστριτσίου, στο οποίο υπηρετούσε ο εκλιπών. Όπως αναφέρεται «ο Σύλλογος Διδασκόντων συντετριμμένος, αποχαιρετά το εκλεκτό μέλος του Θεόδωρο Μπίρμπα, αγαπητό συνάδελφο και καθηγητή Πληροφορικής του Σχολείου μας, πρώην Περιφερειακό Δ/ντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και πρώην Σχολικό Σύμβουλο. Όσοι συνεργάστηκαν μαζί του γνώρισαν έναν άνθρωπο που τον διέκρινε η ανιδιοτέλεια, η ευγένεια και η ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Ακόμη ο Σύλλογος θα παραστεί σύσσωμος στην εξόδιο ακολουθία, -θα καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του και θα προσφέρει, στη μνήμη του, χρηματικό ποσό σε ευαγές ίδρυμα της πόλης μας.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΔΑΚΕ Δ.Ε. Αχαΐας, επισημαίνοντας πως «ο Θεόδωρος Μπίρμπας υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της παράταξής μας, με ξεχωριστό ήθος, άριστος οικογενειάρχης, φίλος και χαμογελαστός με όλους τους συναδέλφους. Όσοι τον γνώρισαν έχουν μόνο θετικές μνήμες να καταθέσουν. Καθηγητής με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικό που υπηρέτησε με αρχές, αξία ευγένεια, σεμνότητα και ειλικρίνεια τη δημόσια εκπαίδευση από τη θέση του εκπαιδευτικού σε σχολικές μονάδες, από τη θέση του σχολικού συμβούλου και ως Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας».

 

Διαβάστε επίσης