Βουλή: Ψηφίστηκαν o υποχρεωτικός εμβολιασμός και η έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους ευάλωτους

Ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε η ΝΔ, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Ναι» στην τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών ψήφισαν η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΜέΡΑ25.

Στην τροπολογία για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ευάλωτων συνταξιούχων κατά το έτος 2021 και την προσαύξηση προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία και σε ανασφάλιστους υπερήλικες για τον μήνα Δεκέμβριο 2021, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής: «Ναι» ψήφισαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΜέΡΑ25. «Παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Στην τροπολογία για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, τη συνταγογράφηση φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε δημόσιες δομές, την ένταξη των αντιρετροϊκών φαρμάκων στην άυλη, ηλεκτρονική συνταγογράφηση και το δικαίωμα αναδοχής και υιοθεσίας σε ασθενείς με HIV και ηπατίτιδα Β, τα κόμματα τοποθετήθηκαν ως εξής: «Ναι» ψήφισε η ΝΔ. «Παρών» ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ναι» ψήφισε το Κίνημα Αλλαγής. Το ΚΚΕ δήλωσε «όχι». Η Ελληνική Λύση ψήφισε «όχι». Το ΜέΡΑ25 ψήφισε «παρών».

πηγή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ