Κορονοϊός – Ιταλία: Αρχηγός των αντιεμβολιαστών «κόλλησε», μπήκε στη ΜΕΘ και τώρα θέλει να εμβολιαστεί

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 15.085 περιστατικά κορονοϊού και 103 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Από την αρχή της πανδημίας, στη χώρα οι μολύνσεις είναι 5.043.620, με 133.931 θανάτους.

Συνολικά, σήμερα έγιναν 573.775 διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό, το 2,6% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις ιταλικές μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 686 ασθενείς, και στους νοσοκομειακούς θαλάμους 5.248.

Ο αντιεμβολιαστής που… πείστηκε στην Ιταλία

Στο μεταξύ ένας από τους «αρχηγούς» του ιταλικού κινήματος αντιεμβολιαστών, ο ακροδεξιός Λορέντσο Νταμιάνο, 56 ετών, μετά την εισαγωγή του σε ΜΕΘ της βόρειας Ιταλίας, άλλαξε άποψη και ζήτησε να εμβολιαστεί. Σε έκκλησή του, μάλιστα, προς όλους τους συμπατριώτες του, τόνισε ότι «η κοσμοθεωρία του, τώρα έχει αλλάξει» και κάλεσε όλους να εμβολιαστούν το γρηγορότερο δυνατό. Την τελευταία εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκαν κατά 17%, ενώ οι εμβολιασμένοι μειώθηκαν κατά 10%.

Πριν λίγο, ένας ακόμη Ιταλός βρέθηκε θετικός στην παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού. Πρόκειται για επιβάτη που βρισκόταν σε αεροπορική πτήση η οποία από την Ρώμη έφτασε στην Σαρδηνία. Πρόσφατα είχε επιστρέψει στην Ευρώπη από την Αφρική. Πρόκειται, πάντως, για ασυμπτωματικό ασθενή. Τέθηκε σε απομόνωση, μαζί με όλους τους 130 συνεπιβάτες του, μέχρι να τους γίνουν τα αναγκαία τεστ. Έως τώρα, στην Ιταλία τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον, είναι δέκα.

H επιτροπή ειδημόνων του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων, τέλος, αναμένεται να εγκρίνει, μέσα στις επόμενες ώρες, τη χορήγηση μειωμένης δόσης του εμβολίου κατά της Covid-19, στα παιδιά 5 με 11 ετών. Συνολικά, στην Ιταλία είναι 4.000.000.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ