Αρνητές παρίσταναν τους αστυνομικούς και έκαναν έλεγχο σε χώρο που γίνονται rapid test

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε χώρο που γίνονται rapid test στη Θεσσαλονίκη.

Μια ομάδα τεσσάρων ατόμων εμφανίστηκε στην είσοδο στην περιοχή της Τούμπας στην οδό Βοσπόρου και ζήτησε από τον υπεύθυνο του χώρου να επιδείξει την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης όπως αναφέρει το thestival.

Εκείνος έκπληκτος αναρωτήθηκε για ποιον λόγο να τους υπακούσει. Οι τρεις άντρες και η γυναίκα του είπαν ότι είναι όργανα της «Συνταγματικής Αστυνομίας». Καθένας είχε στο στήθος του ένα καρτελάκι που έγραφε «Θεματοφύλακας του Άρθρου 120 του Συντάγματος». Ισχυρίστηκαν ότι επειδή είναι «θεματοφύλακες» μπορούν να ελέγξουν τους πάντες και τα πάντα. Ακόμη άρχισαν να μιλάνε κατά του εμβολίου για τον κορονοϊό και είπαν ότι τα rapid tests είναι παράνομα.

Ο υπεύθυνος του rapid test point δεν πίστευε στα αυτιά του. Όταν αντιλήφθηκε ότι δεν πρόκειται για φάρσα, ειδοποίησε την Αστυνομία. Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο συνέλαβαν τους τέσσερις «θεματοφύλακες» και τους οδήγησαν στο κρατητήριο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αντιποίηση αρχής και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Αύριο το πρωί θα παραπεμφθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

πηγή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ