Πως τελείωσε ο "εφιάλτης" της ΑΜΙΑΝΤΙΤ

του Φωκίωνα Ζαΐμη , Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας



Μια από τις πολύ δύσκολες υποθέσεις που ασχοληθήκαμε από το φθινόπωρο του 2019.

Ένα τεράστιο οικολογικό πρόβλημα της περιοχής στο Δρέπανο αλλά και ίσως από τα μεγαλύτερα στην Αχαϊα. Η ΠΔΕ με συντονισμένες προσπάθειες σε συνεργασία με την αποκεντρωμένη περιφέρεια, τον συνήγορο του πολίτη και κυρίως την εθνική τράπεζα (ιδιοκτήτη εν μέρει του οικοπέδου) ενήργησε και ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση 3.000 σχεδόν τόνων τοξικού Αμιάντου που ήταν παγιδευμένος στο παλιό εργοστάσιο της ΑΜΙΑΝΤΙΤ στο Δρέπανο επί δεκαετίες.

Ομολογώ πως είμαι ιδιαίτερα ευτυχής διότι όταν ζήτησα να ενημερωθώ για το θέμα και άνοιξα τον φάκελο του έργου πραγματικά δεν πίστευα πολλά από αυτά που αντίκρυσα. Δεν είναι ώρα για να γυρίσουμε πίσω την σκέψη μας αλλά να δούμε μπροστά και να συνεχίσουμε το έργο για το οποίο οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν.

Την φροντίδα της περιοχής ακόμα και όταν το θέμα ξεφεύγει από τα στενά όρια των αρμοδιοτήτων μας ως αιρετοί μιας περιοχής που θέλει και μπορεί για πολλά και καλύτερα.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι εφόσον υπάρχει σοβαρή μελέτη των θεμάτων, τεχνοκρατική αντιμετώπιση όπου απαιτείται, συνεργασία υπηρεσιών αλλά και θαρραλέος πολιτικός συντονισμός και πίεση η επιτυχία θα έρθει. Το κόστος έφθασε τα 3 εκ ευρώ το δε υλικό ταξίδεψε εκτός Ελλάδας σε 4 χώρες που έχουν χώρους υγειονομικής ταφής τοξικών αποβλήτων.

Η εθνική τράπεζα κάλυψε τις δαπάνες του έργου και οφείλουμε και δημόσια να ευχαριστήσουμε τα στελέχη της που συνέδραμαν στην κατεύθυνση αυτή.

(ανάρτηση από το facebook)
 

Διαβάστε επίσης