Δανία: Απόλυτο ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού λίγες μέρες μετά τα νέα μέτρα

Η Δανία κατέγραψε σήμερα αριθμό ρεκόρ νέων κρουσμάτων Covid-19, με 5.120 μολύνσεις μέσα σε ένα 24ωρο, λίγες ημέρες μετά την εφαρμογή νέων περιορισμών που στοχεύουν στην αναχαίτιση του νέου κύματος.

Οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν, επιπλέον, να επιβάλουν την υποχρεωτική διενέργεια ενός τεστ για τους ταξιδιώτες από την Ντόχα και το Ντουμπάι, μετά την ανίχνευση στη Δανία ενός κρούσματος της νέας παραλλαγής Όμικρον σε έναν επιβάτη που επέστρεψε από το Κατάρ.

Όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Δανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων Covid.

Σε διάστημα μίας εβδομάδας, ο αριθμός των μολύνσεων βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα, στα 30.600 κρούσματα, μια αύξηση 8,8% σε σύγκριση με την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα δεδομένα των υγειονομικών αρχών της Δανίας, που περιήλθαν σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ, των 4.508 νέων κρουσμάτων, είχε καταγραφεί στις 18 Δεκεμβρίου του 2020 στη χώρα των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το 86,7% των πολιτών άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί.

Αργότερα σήμερα, στις 19.00 ώρα Ελλάδας η πρωθυπουργός της χώρας Μέτε Φρεντέρικσεν αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για την υγειονομική κατάσταση.

Έξι κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον έχουν ήδη εντοπιστεί στη Δανία, πέντε εκ των οποίων σε ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική και ένα σε έναν ταξιδιώτη από το Κατάρ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ