Εκδήλωση από το Δημόσιο Πειραματικό ΙΕΚ Πάτρας

 

Το Δημόσιο Πειραματικό ΙΕΚ Πάτρας διοργανώνει υβριδική εκδήλωση (δια ζώσης και εξ’ αποστάσεως) για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση με τίτλο: 

“1821-2021: Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γιορτάζει τα 200 χρόνια | ΔΠΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, Αγίου Ανδρέου 16, την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και θα γίνει με υβριδικό τρόπο. Αφενός, με φυσική παρουσία στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, όπου θα εκτίθενται έργα σπουδαστών του ΔΠΙΕΚ Πάτρας και αφετέρου με μετάδοση από το κανάλι youtube του ΔΠΙΕΚ Πάτρας και θα είναι προσβάσιμη στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/dpiekpatras

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικτυακή εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17:00 με την εορταστική έγγραφη και ηλεκτρονική ομιλία που θα απευθύνουν ο Διευθυντής του ΔΠΙΕΚ Πάτρας, Δρ. Νικόλαος Κατσώνης και ο Υποδιευθυντής κ. Γιώργος Γιωτόπουλος. 

Οι κεντρικές ομιλίες θα αφορούν στην παρουσίαση τριών σημαντικών μορφών τοπικών ηρώων με καταγωγή από την Δροσιά (Δήμος Ερυμάνθου) και την Πάτρα όπου έδρασαν πριν και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης από τον δικηγόρο Βασίλη Κυριαζή, ενώ το φωτογραφικό υλικό παρέχεται από τον ψυχολόγο Νικόλαο Κυριαζή. Ο πρώτος κλέφτης αφορά στον Κωνσταντίνο Γιαννιά με καταγωγή από την Δροσιά (Προστοβίτσα) Τριταίας, ο οποίος έδρασε στην Πελοπόννησο και τελικά απαγχονίστηκε το 1805 παραπλεύρως του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου στην πλατεία  Γιαννιά, όπου βρίσκεται το άγαλμά του. Ο δεύτερος κλέφτης που παρουσιάζεται είναι ο Ντελή Γιωργάς Γιαννιάς γιος του Κωνσταντίνου Γιαννιά ο οποίος ομοίως γεννήθηκε στην Δροσιά Τριταίας, ενώ στη μάχη των στενών του Κατσαρού (27/05/1821) έπεσε ηρωικά μαχόμενος με τα παλληκάρια του. Τέλος, θα γίνει η παρουσίαση του Παναγιώτη Καρατζά, ο οποίος γεννήθηκε το 1776 στην Πάτρα. Στις 21 Μαρτίου του 1821, έκλεισε τους Τούρκους στο φρούριο της Πάτρας, ενώ την 1η Αυγούστου 1821 ανακατέλαβε τη Μονή της Παναγίας της Γηροκομίτισσας (Γηροκομειό, Πάτρα).

Το ΔΠΙΕΚ Πάτρας ευχαριστεί το ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ για την ευγενική παραχώρηση αίθουσας για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης καθώς και όλους τους συντελεστές όπως αναφέρονται στο ιστολόγιο που φιλοτεχνήθηκε από την Δήμητρα Σκαρμούτσου καταρτιζόμενη του τμήματος «Γραφιστική εντύπου και ηλεκτρονικών μέσων».

Σύνδεσμος ιστολογίου εκδήλωσης:

https://dpiekpatras18212021.wordpress.com/

Διαβάστε επίσης