Απεγκλωβισμοί στην Δυτική Αχαΐα: "Με μετέφεραν με τρακτέρ"-Μαρτυρίες εγκλωβισμένων στο tempo24-ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Συνεχίζεται ο εφιάλτης για χωριά της δυτικής Αχαΐας που «πνίγονται» για Τρίτη ημέρα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις. Ανατριχιαστικές είναι οι περιγραφές, κατοίκων της περιοχής της Καλόγριας και επαγγελματιών που έχουν χάσει στην κυριολοξία τη …γη κάτω από τα πόδια τους, αφού όπου κι αν κοιτάζουν υπάρχουν παντού νερά… Ολόκληρη η περιοχή από τον Άραξο μέχρι την παραλία της Καλόγριας έχει μετατραπεί σε λίμνη!

Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού έγιναν σήμερα το πρωί, με ηλικιωμένους και μικρά παιδιά να έχουν τον τρόμο στα μάτια τους! Το tempo24 μίλησε με την κ. Ιωάννα, η οποία μαζί με άλλα δύο άτομα απεγκλωβίστηκε με τρακτέρ (!) καθώς δεν μπορούσε να φτάσει το πυροσβεστικό όχημα στην εξοχική της κατοικία. Τα τρία άτομα, όπως μεταφέρει στο tempo24 η κ. Ιωάννα είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Μεταφέρθηκαν με το τρακτέρ στο ξενοδοχείο verde al mare του κ. Νίκου Λάττα, ο οποίος τους φιλοξένησε μέχρι να έρθει το πυροσβεστικό όχημα και να τους μεταφέρει στον Άραξο. «Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη», λέει στο tempo24 ο κ. Λάττας, ο οποίος χρειάστηκε να φιλοξενήσει αρκετά άτομα και μικρά παιδιά, που ήταν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, μέχρι να έρθουν τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας για να τους μεταφέρουν σε ένα ασφαλές σημείο. Οι εικόνες που μας περιγράφει σοκάρουν. «Παντού βλέπεις νερό… Είναι λες και είμαστε μέσα σε μια απέραντη λίμνη. Είναι τεράστιες οι καταστροφές. Απ ότι μας λένε οι ηλικιωμένοι, αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Εκτιμώ όμως, ότι πρέπει η Πολιτεία να αναζητήσει τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτό», σημειώνει ο κ Λάττας, η επιχείρηση του οποίου βοήθησε πολύ στο να αποτελέσει ένα πιο ασφαλές σημείο, μέχρι να μεταφερθούν στο πιο κοντινό χωριό.

Χωρίς πρόσβαση είναι η επιχείρηση του κ. Μάνου Γκοτσούλια “simeio strofylia”. Ο ίδιος μιλώντας στο tempo24, περιγράφει την ανυπολόγιστη καταστροφή που έχουν υποστεί επιχειρήσεις και σπίτια σε μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Αχαΐας. «Δεν ξέρω αν και πότε θα μπορούμε να πάρουμε ανάσα…», περιγράφει χαρακτηριστικά ο γνωστός σεφ και ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην Καλόγρια, ο οποίος όπως μας είπε βρίσκεται σε συνεχή επαφή και επικοινωνία με τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.

Όπως μας εξηγεί ο κ. Λάττας, «Σήμερα φαίνεται το νερό να είναι στάσιμο… ευτυχώς. Όμως, η ανησυχία παραμένει για το πότε θα επανέλθει η περιοχή… Νομίζω ότι θα περάσει αρκετός καιρός».