Ξεκινά το Σάββατο το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

 

«Το φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά και νέους είναι ένας θεσμός που ξεχωρίζει για τον τρόπο που προσεγγίζει την αξία του κινηματογράφου και προσφέρει τη δυνατότητα στους νέους που συμμετέχουν, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να διακριθούν διεθνώς, ξεκινώντας, από την Ηλεία».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εν όψει της έναρξης του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και της 21ης ευρωπαϊκής συνάντησης νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας «Camera Zizanio», που επιστρέφουν στους φυσικούς τους χώρους, ανοίγοντας την «αυλαία» το Σάββατο 27 Νοεμβρίου, στις 8:00 το βράδυ, στο θέατρο «Απόλλων» του Πύργου.

Να σημειωθεί ότι το 2020, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας, το φεστιβάλ διεξήχθη μέσω διαδικτύου.

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Γιαννόπουλος επεσήμανε ότι «πρόκειται για ένα μοναδικό κινηματογραφικό θεσμό με διεθνή χαρακτήρα και αντίκτυπο, με υποδειγματική οργάνωση και με μια αίσθηση συνεχούς ζωντάνιας που προέρχεται από τους νέους». Παράλληλα, ανέφερε ότι «η περιφερειακή αρχή ‘αγκάλιασε' το φεστιβάλ και το στηρίζει εμπράκτως σε κάθε του έκφανση, έχει άψογη συνεργασία με τους ανθρώπους του, με κοινό στόχο την ενδυνάμωση του, προς όφελος της Ηλείας και της τοπικής κοινωνίας».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, είπε ότι «το φεστιβάλ, ένας θεσμός με διεθνή φήμη, αποτελεί εκτός από πολιτιστικό αγαθό του τόπου, και μέσο τουριστικής ανάπτυξης, αφού εκατοντάδες επισκέπτες από το εξωτερικό και το εσωτερικό, συμμετέχουν ξανά στο φεστιβάλ».

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, Δημήτρης Σπύρου, τόνισε ότι «η Ηλεία και το φεστιβάλ είναι ένας χώρος συνάντησης που γεννιούνται σημαντικές συνεργασίες, ενώ το όνειρό μας είναι, όταν δημιουργηθεί η μεγάλη υποδομή που περιμένουμε, η περιοχή να προσελκύει παραγωγές για γυρίσματα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό». Ακόμη, ανέφερε ότι «το φεστιβάλ πλέον έχει απόλυτα μετρήσιμα στοιχεία για την ανάπτυξη που δημιουργεί στην παραγωγή ταινιών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, και στην ανάπτυξη παιδαγωγικών προσεγγίσεων που αξιοποιούνται σε πανεπιστήμια της χώρας μας και σε καθηγητές για πτυχιακές εργασίες κ.α.».

Όσον αφορά στην φετινή διοργάνωση, είπε ότι «θα παρουσιαστούν 93 ταινίες επαγγελματιών από 55 χώρες, θα πραγματοποιηθεί η 21η ευρωπαϊκή συνάντηση νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας καθώς και η School Cinema, με δράσεις κινηματογραφικής εκπαίδευσης, ενώ θα υπάρχουν και δράσεις για επαγγελματίες του κινηματογράφου».

Σχετικά με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο Δημήτρης Σπύρου είπε ότι «το φεστιβάλ έχει αναλάβει μια τεράστια ευθύνη, την οποία όλοι αναγνωρίζουν και γι' αυτό κατανοούν την αυστηρότητα της διοργάνωσης», προσθέτοντας ότι «το φεστιβάλ είναι οργανωτικά έτοιμο να διαχειριστεί το ζήτημα της πανδημίας, διασφαλίζοντας τις συνθήκες, ώστε η εβδομάδα διεξαγωγής του, να είναι εβδομάδα δημιουργίας και χαράς».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

https://www.zougla.gr/