Μπρατισλάβας – ΠΑΟΚ 0-0: «Άσφαιροι» αλλά «ζωντανοί» οι Θεσσαλονικείς

 

 

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0 στην έδρα της Σλόβαν Μπρατισλάβας για την 5η αγωνιστική των ομίλων του Conference League και πλέον θα περιμένει συνδυασμό αποτελεσμάτων στο φινάλε, για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Οι Θεσσαλονικείς δημιούργησαν την προϋποθέσεις για ένα γκολ, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν, κρατώντας όμως το μηδέν στην άμυνά τους, στις ευκαιρίες των Σλοβάκων. Η ισοπαλία έμεινε έτσι μέχρι τέλους, διατηρώντας τις δύο ομάδες ισόβαθμες με 8 βαθμούς στη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου.

Η πρόκριση θα κριθεί έτσι την τελευταία αγωνιστική, όπου ο ΠΑΟΚ θα ελπίζει σε “γκέλα” της Σλόβαν Μπρατισλάβας στην έδρα της πρωτοπόρου, αλλά αδιάφορης Κοπεγχάγης, και δική του νίκη κόντρα στην αδύναμη Λίνκολν στην Τούμπα.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα από την αρχή του αγώνα και κατάφερε να κρατήσει τη Σλόβαν Μπρατισλάβας μακριά από τα καρέ του Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Με “αιχμή” του δόρατος τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ δε, ο ίδιος άρχισε να “απειλεί” την άμυνα των γηπεδούχων. Ο Ολλανδός βρέθηκε τρεις φορές σε θέση για γκολ στο πρώτο ημίχρονο, χάνοντας και τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τον “Δικέφαλο του Βορρά” στο 32′. Από φοβερό γύρισμα του Σίντκλεϊ από αριστερά και προς τα έξω στην περιοχή των Σλοβάκων, ο Μπίσεσβαρ ανενόχλητος από πλεονεκτική θέση, έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε έτσι να ανοίξει το σκορ και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο τέλος του πρώτου μέρους, αφού στο 43′ ο Μεντβέντεφ βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και από δεξιά, αλλά το διαγώνιο σουτ του πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Το 0-0 ήταν έτσι το σκορ στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς μετά την ανάπαυλα, αλλά να έχει αρκετές κακές τελικές επιλογές πριν φθάσει να απειλήσει τον Τσόβαν. Ήταν η Σλόβαν έτσι αυτή που “απείλησε” πρώτη, με μία κεφαλιά του Άγκμπο στο 56′ μετά από κόρνερ, αλλά και από μία κεφαλιά του Γκριν στο 60′, που ανάγκασε τον τερματοφύλακα του “Δικεφάλου του Βορρά” σε επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ είχε τις δικές του ευκαιρίες να “απειλήσει”, αλλά τα… χάλαγε στην τελική πάσα. Στο 78′ δε, τρεις παίκτες του Λουτσέσκου έφυγαν στην αντεπίθεση κόντρα σε δύο Σλοβάκους, αλλά ο Σβαμπ ανάγκασε τον Σβιντέρσκι να βγει έξω από την περιοχή και στη συνέχεια ο Πολωνός έκανε ατομική ενέργεια και σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 82′ ο Σβιντέρσκι είχε ένα ακόμη άστοχο σουτ από κοντά, ενώ ο Μιτρίτσα σε δύο περιπτώσεις στη συνέχεια, κόπηκε από αντιπάλους, πριν βάλει… δύσκολα στον τερματοφύλακα των Σλοβάκων.

Το 0-0 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με τον ΠΑΟΚ να περιμένει πια απώλεια βαθμών της Σλόβαν Μπρατισλάβας στην τελευταία αγωνιστική, για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Conference League. Οι Σλοβάκοι αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Κοπεγχάγη, ενώ η ομάδα του Λουτσέσκου υποδέχεται τη Λίνκολν.

Οι συνθέσεις στο Σλόβαν Μπρατισλάβας – ΠΑΟΚ

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Βλάντιμιρ Βάις): Χόβαν – Μεντβέντεβ, Κασία, Μποζίκοβ, Ντε Μάρκο – Άγκμπο, Ιμπραΐμ – Γκριν (70′ Τσάβριτς), Βάις, Ζμρχαλ (70′ Ντράζιτς) – Χεντί.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο (46′ Μιχάι), Σίντκλεϊ – Κούρτιτς, Εσίτι (64′ Σβαμπ) – Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (72′ Μουργκ), Μπίσεσβαρ (86′ Μιτρίτσα) – Άκπομ (72′ Σφιντέρσκι).

https://www.newsit.gr/

Διαβάστε επίσης