Κορονοϊός: Πλησιάζουν τους 145.000 οι νεκροί στη Βρετανία

26/11/2021 | 08:04

 

 

Η Βρετανία ξεπέρασε χθες Πέμπτη το ορόσημο των 10 εκατομμυρίων περιστατικών του νέου κορωνοϊού.

Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 47.240 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει έτσι τις 10.021.497.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν 147 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει επισήμως τους 144.433 νεκρούς. Ο απολογισμός αυτός συμπεριλαμβάνει μόνο όσους απεβίωσαν σε χρονικό διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον ιό.

Τα περισσότερα περιοριστικά μέτρα έχουν αρθεί από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, με την επίκληση της προόδου της εκστρατείας ανοσοποίησης. Πάνω από το 88% των πολιτών ηλικίας άνω των 12 ετών έχει λάβει πρώτη δόση εμβολίου για την COVID-19, ενώ πάνω από το 80% έχει εμβολιαστεί πλήρως, κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα. Συνεχίζεται η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων, που ξεπέρασε το 28% του πληθυσμού-στόχου.

Ωστόσο χθες το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως έξι αφρικανικές χώρες θα προστεθούν στον κατάλογο των «κόκκινων» χωρών εξαιτίας παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού το οποίο ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική. Πρόκειται για τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, το Λεσότο, το Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη), τη Ζιμπάμπουε και την Μποτσουάνα.

https://www.zougla.gr/

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο