Κορονοϊός – Ιταλία: 71 νεκροί και πάνω από 13.700 κρούσματα

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 13.764 κρούσματα κορονοϊού και 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία τα κρούσματα είναι 4.968.341, με 133.486 θανάτους.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πραγματοποιήθηκαν 649.998 διαγνωστικά τεστ, το 2,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις εντατικές θεραπείες της Ιταλίας βρίσκονται 588 ασθενείς με covid 19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 4.689.

Παράλληλα, η ιταλική βορειοανατολική περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, πρόκειται να κηρυχθεί «κίτρινη ζώνη» από την ερχόμενη Δευτέρα, λόγω αύξησης των κρουσμάτων, με υποχρεωτική χρήση της μάσκας και σε ανοικτούς χώρους.

Με απόφαση του περιφερειάρχη της Βενέτσια Τζούλια, Μασιμιλιάνο Φεντρίγκα, οι απαγορεύσεις για τους μη εμβολιασμένους (οι οποίες στην υπόλοιπη Ιταλία θα ισχύσουν από τις 6 Δεκεμβρίου) στη συγκεκριμένη περιοχή πρόκειται να τεθούν σε ισχύ μια εβδομάδα νωρίτερα, από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου.

Βάσει των μέτρων αυτών, οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού θα μπορούν μόνο κάνοντας συνεχή διαγνωστικά τεστ να εισέρχονται στον χώρο εργασίας τους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε ξενοδοχεία.

«Κίτρινη ζώνη» θα γίνει από τη Δευτέρα και η ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπολτσάνο, στη βόρεια περιφέρεια Άνω Αδίγη, όπου από σήμερα, σε είκοσι δήμους ισχύει βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ