Λαχταριστό σουφλέ με τυριά

25/11/2021 | 19:45

 

Υλικά

8 αυγά

150 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα

150 γραμμάρια  τριμμένη παρμεζάνα

 ½ λίτρο γάλα

100 γραμμάρια αλεύρι

125 γραμμάρια βούτυρο

Αλάτι Πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε δυο μπολ και χωρίζουμε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και χτυπάμε τα τελευταία καλά μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μετά προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε με γρήγορο ρυθμό για  να μην κολλήσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Τελευταία προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε. Παίρνουμε ένα πυρέξ, το βουτυρώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε το σουφλέ για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.

https://www.govastileto.gr/

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πατρινό Καρναβάλι 2026 – Νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση: Ένα ατέλειωτο πεδίο χαράς, εξωστρέφειας και γιορτής! ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Καρναβαλικός «πυρετός» συνεπήρε Πατρινούς και επισκέπτες στη Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής (ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»