Επίσκεψη του πρέσβη της Κορέας στο Επιμελητήριο Αχαΐας

Τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας κο Πλάτωνα Μαρλαφέκα επισκέφτηκε την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021 η Α.Ε πρέσβης της Δημοκρατίας της Κορέας κος Τζονγκ Ιλ Λι μαζί με τον 2o γραμματέα κο Μιντζούν Τσοι και τον επίτιμο πρόξενο της Κορέας στην Αχαΐα κο Σπύρο Φιλιππάκη.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η συνεργασία των χωρών Ελλάδας Κορέας και η σύσφιξη των σχέσεων.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Ο πρόεδρος κ. Μαρλαφέκας ενημέρωσε τους συνομιλητές για την επιχειρηματικότητα στην Αχαΐα και έγινε εκτενής αναφορά για το πρόγραμμα προώθησης οίνων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Κορέα. Ο πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εν λόγω πρόγραμμα και θέλησε να πληροφορηθεί τις δράσεις που έχουν γίνει ως τώρα στην Κορέα. Ενημερώθηκε παράλληλα ότι μία από τις δράσεις για το έτος 2022 είναι η διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής μέσα στα πλαίσια του προγράμματος και έδωσε τη διαβεβαίωσή του για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας. Σχολίασε μάλιστα ότι τα ελληνικά κρασιά εν γένει αν και δεν είναι ευρέως γνωστά ακόμα έχουν ιδιαίτερη ποιότητα. Επίσης αναφορά έγινε στις δυνατότητες ανάπτυξης των τουριστικών επισκέψεων μεταξύ των 2 χωρών με ισχυρό βέβαια παράγοντα για την ενδυνάμωσή τους  την απευθείας γραμμή Σεούλ -Αθήνας. Επιπλέον έγινε ενημέρωση και για τις επιχειρηματικές πλατφόρμες τις οποίες μπορεί να επισκεφθεί κάποιος ο οποίος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την αγορά των 2 χωρών.

Η συζήτηση ήταν σε πολύ φιλικό κλίμα με εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις σε επίπεδο πρεσβείας, από το τοπικό επίτιμο προξενείο αλλά και το Επιμελητήριο για την παροχή πληροφοριών και οτιδήποτε άλλο μπορεί να χρειαστεί για την ανάπτυξη επιχειρηματικής συνεργασίας. 

Σε ανασχηματισμό και αντικατάσταση της πρέσβειρας στις ΗΠΑ προχωρά ο Ζελένσκι μετά το τηλεφώνημα με τον Τραμπ

Πάτρα: Συνελήφθη άνδρας που φωτογράφιζε ανήλικη μέσα σε λεωφορείο

Συνελήφθη άνδρας στο Αγρίνιο που είχε καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Περού: Στο «φως» αρχαία πόλη 3.500 ετών

Ποιοι γιορτάζουν 8 Ιουλίου – Σε ποιους λέμε σήμερα Χρόνια Πολλά

Αθηνά Ωνάση: Εντυπωσίασε στο Παρίσι σε μια σπάνια δημόσια εμφάνιση της

Εντυπωσιακή αύξηση των δηλωθεισών υπερωριών τον Μάιο – Ο κλάδος που κατέγραψε τετραψήφια άνοδο

Ρώσος έστειλε ύποπτο φάκελο στη Βουλή με παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Η λευκή σκόνη που περιείχε κίνησε τις υποψίες