Covid: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί στη Γερμανία

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Covid-19 στη Γερμανία από την έναρξη της πανδημίας, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί η ομοσπονδιακή υγειονομική αρχή (RKI).

Με 351 θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοιό έφτασε 100.119 στη Γερμανία.
Σύμφωνα με το RKI, οι περισσότεροι από τους θανάτους που σχετίζονται με τον κορονοϊό καταγράφηκαν τον χειμώνα του 2020/2021.

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων στη χώρα έχει ανέβει στο υψηλό όλων των εποχών. Τις τελευταίες 24 ώρες, το RKI κατέγραψε  75.961 νέες μολύνσεις. Είναι η πρώτη φορά που ξεπερνιέται το όριο των 70.000 κρουσμάτων ημερησίως. Ταυτόχρονα, το ποσοστό επίπτωσης των επτά ημερών αυξήθηκε περαιτέρω. Με 419,7 ανά 100.000 κατοίκους, είναι επίσης υψηλό όλων των εποχών.

Η αύξηση  των κρουσμάτων δυσκολεύει όλο και περισσότερο το γερμανικό σύστημα υγείας. Σε ορισμένες περιφέρειες, τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ήδη μια «οξεία υπερφόρτωση» που καθιστά αναγκαία τη μεταφορά ασθενών, προειδοποίησε ο Γκέρνοτ Μαρξ, πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Εντατικής Ιατρικής.

Η πρόκληση  είναι μεγάλη για τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό. «Η κατάσταση είναι σοβαρή», παραδέχτηκε  ο υποψήφιος καγκελάριος Όλαφ Σολτς, μετά τη συμφωνία συγκρότησης του νέου κυβερνητικού συνασπισμού με τους Πράσινους και το  FDP, υποσχόμενος να «κάνει τα πάντα» για την αντιμετώπιση  της πανδημίας. 

Ομάδα κρίσης
Ο Όλαφ Σολτς  ανακοίνωσε τη σύσταση μιας μόνιμης ομοσπονδιακής ομάδας αντιμετώπισης  κρίσεων στην Καγκελαρία για την καταπολέμηση των δραματικών επιπτώσεων του κορονοιού.

Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι  συμφώνησαν επίσης να καταβάλουν ένα μπόνους για το νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσοκομεία και τα γηροκομεία που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στην πανδημία. Για αυτό, «πρώτα θα διατεθεί ένα δισεκατομμύριο», δήλωσε ο υποψήφιος καγκελάριος. Αντίστοιχα, θα πρέπει να υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός και στα γηροκομεία, ενώ θα εξεταστεί και η επέκτασή του και σε άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ