Η Μις Σενεγάλη 2020 έμεινε έγκυος από τον βιαστή της – 300 μηνύσεις εναντίον της διοργανώτριας των καλλιστείων

24/11/2021 | 22:06

Περισσότερες από 300 γυναίκες από τη Σενεγάλη κατέθεσαν σήμερα στο Ντακάρ μηνύσεις σε βάρος της προέδρου της διοργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού Μις Σενεγάλη, την οποία κατηγορούν για «εξύμνηση του βιασμού».

Σε συνεντεύξεις που δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο την περασμένη εβδομάδα, η Μις Σενεγάλη 2020 Ντέγιε Φατιμά Ντιονέ 20 ετών, αποκάλυψε πως τη νάρκωσαν και τη βίασαν σε ένα ξενοδοχείο, κατά τη διάρκεια μιας βραδιάς στην οποία την είχε προσκαλέσει η διοργανωτική Επιτροπή. Έμεινε έγκυος και σήμερα είναι μητέρα ενός μωρού 5 μηνών, του οποίου αγνοεί τον πατέρα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Την επομένη των αποκαλύψεων της Ντέγιε Φατιμά, η πρόεδρος της διοργανωτικής επιτροπής της Μις Σενεγάλης Αμίνα Μπαντιάνε δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι «ένας βιασμός εμπλέκει δύο ανθρώπους». «Εάν κάποιος σε βιάζει, εσύ ψαχνόσουν. Είναι ενήλικη», είπε.

Οι δηλώσεις της προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις καταδίκης από γυναίκες και οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών

«Περισσότερες από 300 μηνύσεις έχουν κατατεθεί έως τη στιγμή που αποχωρούσαμε από το δικαστήριο, νωρίς το απόγευμα. Διατυπώθηκε μια ιδέα συλλογικής αγωγής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κλήθηκαν όσες συμφωνούσαν να συμπληρώσουν το έντυπο και να συναντηθούμε στο δικαστήριο για να καταθέσουμε τη μήνυση», είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο η Χουρέγε Τιάμ Πρεϊρά, μέλος της Συλλογικότητας των Γυναικών που βρέθηκαν στο δικαστήριο για να συναντήσουν τον εισαγγελέα.

«Είναι ένας τρόπος να υποκινείς τους βιαστές να συνεχίσουν και να βάζουν σε κίνδυνο τα κορίτσια», τόνισε.

Επιπλέον της μήνυσης για «εξύμνηση του βιασμού», οι ενάγουσες ζητούν την αφαίρεση της άδειας της διοργανώτριας του διαγωνισμού ομορφιάς και αξιώνουν από το κράτος να αναθέσει τη διοργάνωσή του σε «πρόσωπα που σέβονται περισσότερο τα δικαιώματα της γυναίκας», ανέφερε η Πρεϊρά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Πάτρα: Έριξε αυγά σε Αστυνομικό Τμήμα και περιπολικό – Συνελήφθη επί τόπου

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πάτρα: Παραδόθηκαν οι τρεις από τους εννέα που κατηγορούνται για το θάνατο του 30χρονου Κώστα στο “Αβαντάζ”

Αχαΐα: Παρολίγο τραγωδία σε σοκαριστικό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες ΦΩΤΟ