Ολλανδία – κορονοϊός: Έρχονται μέτρα μετά την έκρηξη των κρουσμάτων – «Ακόμη δεν έχουμε δει τα χειρότερα»

Με ντόμινο μοιάζει η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού στην Ευρώπη, καθώς η μία χώρα μετά την άλλη ετοιμάζονται ή και προαναγγέλλουν σκληρότερα μέτρα κατά της Covid-19.


Η Ιταλία ανακοινώνει σήμερα επέκταση του πάσου με το οποίο θα επιτρέπεται η είσοδος των πολιτών στους κλειστούς χώρους, αφήνοντας ουσιαστικά τους ανεμβολίαστους να πηγαίνουν μόνον στη δουλειά τους κι αυτό μετά τη διενέργεια τεστ.

Η Σλοβακία οδεύει ολοταχώς προς lockdown, στη Γερμανία πληθαίνουν οι φωνές για υποχρεωτικό εμβολιασμό, ενώ και στη Γαλλία μηχανεύονται τρόπους για να δώσουν ώθηση στην τρίτη δόση εμβολίου.

Στην ίδια ρότα βρίσκεται και η Ολλανδία, με τον υπουργό Υγείας Ούγκο ντε Γιονγκ να δηλώνει πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την Παρασκευή νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της αύξησης – ρεκόρ στις μολύνσεις κορονοϊού, καθώς τα νοσοκομεία πασχίζουν να διαχειριστούν το κύμα των κρουσμάτων της COVID-19.

«Το ποσοστό μολύνσεων είναι υψηλότερο από πότε» ανέφερε ο ντε Γιονγκ σε επιστολή προς το Κοινοβούλιο σήμερα. «Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία συνεχίζουν να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις και δεν έχουμε ακόμα δει τα χειρότερα».

πηγη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ