Ιάσονας Φωτήλας: Στόχος μας η προστασία των γυναικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

24/11/2021 | 18:21

 

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας έκανε την ακόλουθη παρέμβαση :

 

«Δυστυχώς η βία κατά των γυναικών έχει αποκτήσει στις μέρες μας διαστάσεις πανδημίας τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο. Μέχρι σήμερα, το 2021 δεκατρείς γυναίκες έχουν δολοφονηθεί και χιλιάδες έχουν κακοποιηθεί. Στην πραγματικότητα η βία κατά των γυναικών είναι η εκδήλωση της έλλειψης σεβασμού προς το γυναικείο φύλο και συνάμα της αδυναμίας των ανδρών να αναγνωρίσουν και να αποδεχθούν την εγγενή ισότητα των γυναικών. Η έμφυλη βία μπορεί να λάβει πολλές μορφές ενώ δεν βλάπτει μόνο το ίδιο το άτομο αλλά και την κοινωνία εν γένει. Είναι ένα πλήγμα στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η ευαισθητοποίηση και η δράση για την εξάλειψη των φαινομένων παρενόχλησης και βίας κατά των γυναικών μας αφορά όλους. Η αξιοπρέπεια και η ισότητα των γυναικών πρέπει επίσης να εδραιωθεί στη συνείδηση όλων για να μπορούμε να λέμε ότι ζούμε σε έναν δίκαιο και ισότιμο κόσμο. Στην προσπάθεια εξάλειψης της έμφυλης βίας πρέπει όλοι να διαδραματίσουμε κάποιο ρόλο. Πρόκειται για ένα κοινωνικό, πολιτικό αλλά κυρίως ανθρωπιστικής φύσεως πρόβλημα. Στόχος μας η προστασία των γυναικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο σύνολο τους».

 

Πάτρα: Αναζητείται στο αυτόφωρο ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ που επιτέθηκε στον Π. Ρηγόπουλο – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Πάτρα: «17 χρόνια τον φρόντιζα, δεν μπορώ άλλο»! Τι λέει η μητέρα που εγκατέλειψε το παιδί της με αυτισμό

Πάτρα: Σοβάδες έπεσαν δίπλα από σχολείο – Από θαύμα δεν υπήρξε τραυματισμός μαθητή ΦΩΤΟ

Eνταση μετά την πορεία στην Πάτρα – Δημοσιογράφος καταγγέλλει ξυλοδαρμό από συνδικαλιστές (ΦΩΤΟ)

Μεσσηνία: Τα «καλά παιδιά» που έγιναν δολοφόνοι – Ποιοι είναι οι δύο 22χρονοι που συνελήφθησαν για το έγκλημα στο κάμπινγκ

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής Γιάννης Πανίτσας σε ηλικία 55 ετών

Πάτρα: Ο 17χρονος με αυτισμό που τον “παράτησαν” οι γονείς του θα μεταφερθεί σε ειδική δομή – Το μήνυμα που στέλνει

Απίστευτο περιστατικό: Το τζατζίκι σε εστιατόριο έστειλε Πατρινούς στο νοσοκομείο – Σφραγίστηκε η επιχείρηση