Χ. Μπονάνος: «Χρέος μας να ευαισθητοποιούμε την κοινωνία για την ισότητα των φύλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας»

 Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στη βία κατά των Γυναικών με σκοπό να αναδείξει την παγκόσμια διάσταση της  έμφυλης βίας.  

Με αφορμή την ημέρα αυτή ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας και υπεύθυνος για θέματα δημόσιας υγείας Χαράλαμπος Μπονάνος δηλώνει : «Ο εγκλεισμός λόγω πανδημίας έφερε την έμφυλη βία στο προσκήνιο της επικαιρότητας με θλιβερά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλο τον κόσμο. Το πρόβλημα είναι πολύ-παραγοντικό, συνδέεται με τις παιδαγωγικές αξίες της κοινωνίας και της οικογένειας,  αλλά και με το οικονομικό-επαγγελματικό περιβάλλον, και πυροδοτεί φαινόμενα βίας σε όλο το κοινωνικό σύνολο. Επιθυμητή είναι η αναζήτηση ενδοοικογενειακής ειρήνης και αγάπης. Είναι χρέος μας να ενημερώνουμε συνεχώς και να ευαισθητοποιούμε την κοινωνία για τα θέματα της  ισότητας  των φύλων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας»
 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο