Κορονοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει την Πέμπτη η Γαλλία για την πανδημία

Αγριεύει η κατάσταση με την πανδημία στην Ευρώπη και μετά την Αυστρία που έχει επιβάλλει καθολικό lockdown,την Γερμανία που έχει επιβάλλει πολύ σκληρά μέτρα και την Ιταλία με τα τοπικά lockdown, ήρθε η σειρά της Γαλλίας.


Όπως μετέδωσε το Reuters, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι την Πέμπτη θα ανακοινωθούν νέα μέτρα περιορισμού.

Όπως εξήγησε, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες με τα κρούσματα να διπλασιαστούν. Μεταξύ των μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν θα είναι οι αυξημένοι περιορισμοί στην χρήση του πιστοποιητικού που επιτρέπει στους εμβολιασμένους ή όσους έχουν νοσήσει να μετακινούνται. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) κάλεσε τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν «επειγόντως» μέτρα απέναντι στην αναζωπύρωση της επιδημίας στην Ευρώπη και στον κίνδυνο «πολύ υψηλής» υγειονομικής επιβάρυνσης τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Επίσης, σε μήνυμά της η επικεφαλής του ECDC Αντρεα Αμον δηλώνει ότι η χορήγηση των αναμνηστικών δόσεων των εμβολίων κατά της Covid θα πρέπει να εξετασθεί για όλους τους ενηλίκους, με προτεραιότητα για τους άνω των 40 ετών, σε μία σημαντική αλλαγή του πρωτοκόλλου.

Το ECDC καλεί σε αύξηση του γενικού επιπέδου του εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως στις πιο καθυστερημένες χώρες.

πηγη