«Ο φερετζές της Ζαφειρίτσας» στο Μηχανουργείο

ή «Μαλακώφ και φουστανέλα»

 Το Μαύρο Θέατρο Πάτρας με αφορμή την Επανάσταση του 1821, έχει δημιουργήσει ένα λαϊκό θέαμα που βασίζεται σε  σύνθετο κείμενο, αποτελούμενο  από  τους Διαλόγους του Μ.Χουρμούζη και αποσπάσματα από άλλα κείμενα της προεπαναστατικής και επαναστατικής εποχής, όπως μαρτυρίες, πεζογραφήματα κλπ.

 

 

Οπως αναφέρουν οι συντελεστές σε ανακοίνωση τους:

"Η πρόταση μας επεξεργάζεται όλες τις παραστατικές μορφές συνδυάζοντας το θέατρο, τη μουσική, το θέατρο σκιών, το λυρικό τραγούδι. Τα κείμενα του Μ. Χουρμούζη έχουν μια δυναμική ποιητική ενώ παράλληλα αποτελούν πολιτικά μανιφέστα με στόχο τον οποιοδήποτε, Έλληνα ή ξένο, προσβάλλει τις αρχές της αξιοκρατίας , της ανθρωπιάς, της δικαιοσύνης και φυσικά της ανεξαρτησίας της χώρας, στην οποία αφιερώθηκε και ο ίδιος από πολύ νεαρή ηλικία .

Στους «Διαλόγους», που εκδίδονται στην εφημερίδα Εποχή του Ναυπλίου, η πένα του πολεμιστή στηλιτεύει και κατονομάζει πρόσωπα του δημόσιου βίου,  μιλά ανοιχτά κατά των νέων ηθών που εισάγονται σταδιακά με την Βαυαρική αυλή, σατιρίζει όσους ενστερνίζονται τις μόδες και τις άλλες δυτικές συνήθειες , αναπολεί μέρες ηρωικές και πρόσωπα του αγώνα , ενώ διακρίνεται ο πολιτικός που δεν θα αφήσει να αναπτυχθεί για κανένα λόγο το ρουσφέτι και  η δημοσιοϋπαλληλική στάση ζωής. Η συνύπαρξη τόσο των διαφορετικών ειδών  όσο και  ύφους, η οποία  θα στηριχτεί διαδοχικά στο λυρικό θέατρο, στο θέατρο, στο χορό και στο θέατρο σκιών αποτελεί την πρωτοτυπία της πρότασής μας, που επιχορηγήθηκε από το ΥΠ.ΠΟ.A το 2020"

 

Η παράσταση θα γίνει στο Μηχανουργείο (Μηχανουργείο Πολυχώρος Πολιτισμού, Ευμήλου 2-4)  

Μέρες παραστάσεων : 

1/12/2021 ώρες 7μμ. και  9μμ.

2/12/2021 ώρα  9μμ. 

 

Τιμές εισιτηρίων: 12€ και μειωμένο 8€ (ειδικά για ανέργους, ΑΜΕΑ, φοιτητές)

Προπώληση στο viva.gr Για αγορά εισιτηρίων, στον παρακάτω σύνδεσμο: 

https://www.viva.gr/tickets/theater/tour/https/www-viva-gr/ticketso-fere...

 

Καλλιτεχνικοί συντελεστές

Συγγραφέας: Μ.Χουρμούζης κ.ά.

Δραματουργική επεξεργασία-Κείμενο, Σκηνοθεσία : Μαρία Φραγκή 

Σκηνογράφος , Ενδυματολόγος  : Άννα Μαχαιριανάκη   

Μουσική Επιμέλεια: Γιάννης Βρυζάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη : Αριστοτέλης Μακρής 

Θέατρο Σκιών: Κώστας Μακρής, Μπάμπης Μακρής. 

 

Διαβάστε επίσης