Κορονοϊός: 10 φορές μικρότερος ο κίνδυνος για Covid-19 με τρίτη δόση εμβολίου

24/11/2021 | 10:46

Τρίτη δόση σημαίνει περισσότερα αντισώματα και αυτό 10 φορές μικρότερο κίνδυνο να κολλήσει κάποιος Covid-19. Νέα μελέτη αποκαλύπτει πόσο σημαντική είναι η αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο των αντισωμάτων κατά του κορονοϊού σε έναν άνθρωπο, τόσο μεγαλύτερη είναι η προστασία που του παρέχει ένα mRNA εμβόλιο Covid-19. Αυτό επιβεβαιώνει νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Μια μελέτη, το συμπέρασμα της οποίας ενισχύει την άποψη ότι από ένα σημείο και πέρα είναι αναγκαίες οι αναμνηστικές δόσεις, έτσι ώστε να ενισχυθεί η άμυνα του οργανισμού.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Πίτερ Γκίλμπερτ του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον και του Ερευνητικού Κέντρου Fred Hutchinson του Σιάτλ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science”, αξιολόγησαν κατά πόσο το επίπεδο των αντισωμάτων αποτελεί αξιόπιστο δείκτη προστασίας ενός εμβολίου.

Η μελέτη, που έγινε σε πλήρως εμβολιασμένους με Moderna (δύο δόσεις), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος Covid-19 είναι περίπου 10 φορές μικρότερος στους ανθρώπους που έχουν δημιουργήσει τα περισσότερα αντισώματα στον οργανισμό τους (στο κορυφαίο 10% από άποψη συνολικού αριθμού αντισωμάτων), σε σχέση με εκείνους που έχουν μη ανιχνεύσιμα αντισώματα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πάτρα: Θρήνος για την Αγγελική Γεωργοπούλου

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Banana soft cookies χωρίς ζάχαρη

Πάτρα: Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ομάδα νεαρών πριν γεμίσουν την πόλη με ναρκωτικά – Τι λέει η Αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Κατερίνας Βεναρδάκη

Πάτρα: Έφοδος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε σπίτι γνωστού συνταξιούχου γιατρού – Βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας

Πάτρα: Θλίψη για τον π. Αθανάσιο – “Έφυγε” ένας αξιαγάπητος ιερέας – Σήμερα η εξόδιος ακολουθία