Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν κατευθύνονται προς λοκντάουν

"Μπορούμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού χωρίς να χρειαστεί με κανέναν τρόπο να κλείσουμε την οικονομία μας"

Οι ΗΠΑ δεν χρειάζονται να επιβάλουν λοκντάουν ή κλείσιμο της οικονομίας τους για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του νέου κορονοϊού και θα στηριχθούν σε άλλα εργαλεία, δήλωσε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της COVID-19 Τζεφ Ζάιεντς.

"Δεν οδεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Έχουμε τα εργαλεία για να επιταχύνουμε την έξοδο από αυτήν την πανδημία: ευρέως διαθέσιμους εμβολιασμούς, ενισχυτικές δόσεις, δόσεις στα παιδιά, θεραπευτικά μέσα", σημείωσε ο Ζάιεντς σε δηλώσεις που έκανε χθες, Δευτέρα, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Λευκό Οίκο.

"Μπορούμε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού χωρίς να χρειαστεί με κανέναν τρόπο να κλείσουμε την οικονομία μας", υπογράμμισε.

Την Παρασκευή η αμερικανική ρυθμιστική αρχή επέκτεινε την χορήγηση αναμνηστικής δόσης εμβολίου κατά της COVID-19 σε όλους τους ενήλικες, και 3 εκατομμύρια άνθρωποι την έχουν κάνει έκτοτε, πρόσθεσε ο Ζάιεντς.

"Όντως, ήδη την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, έγιναν 3 εκατομμύρια αναμνηστικές δόσεις. Ένα εκατομμύριο ενισχυτικές δόσεις την ημέρα", σημείωσε και πρόσθεσε: "Μην καθυστερείτε, κάντε την τρίτη σας δόση ώστε να έχετε ενισχυμένη προστασία από την COVID-19 καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα".

Ξεχωριστά και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι οι υγειονομικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ δεν συνιστούν αυτήν την περίοδο λοκντάουν ή οικονομικούς περιορισμούς για να περιοριστεί η αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού.

Η Ευρώπη βρίσκεται ξανά στο επίκεντρο της πανδημίας του νέου κορονοϊού, με την Αυστρία να επιβάλει από χθες ξανά ολικό λοκντάουν, ταραχές να ξεσπούν σε πόλεις της Ολλανδίας όσον αφορά ένα μερικό λοκντάουν, και πολλές άλλες χώρες να επιβάλουν περιορισμούς.

Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων του κορονοϊού σε διάστημα επτά ημερών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 18% σε 92.800 ημερησίως από αυτόν της προηγούμενης εβδομάδας, δήλωσε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων η Ροσέλ Ουαλένσκι, η διευθύντρια των Κέντρων των ΗΠΑ Ελέγχου και Πρόληψης των Νοσημάτων (CDC).

Οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 6% σε μέσο όρο 5.600 την ημέρα και ο μέσος όρος των ημερήσιων θανάτων είναι περίπου 1.000 την ημέρα, πρόσθεσε. Περίπου 47 εκατομμύρια Αμερικανοί ενήλικες από αυτούς στους οποίους διατίθεται το εμβόλιο και περισσότεροι από 12 εκατομμύρια έφηβοι εξακολουθούν να μην έχουν εμβολιαστεί πλήρως, διευκρίνισε επίσης η ίδια.

Ως την Κυριακή, η COVID-19 είχε προκαλέσει τον θάνατο 776.188 ανθρώπων στις ΗΠΑ, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

 

ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης