Πάτρα - κορονοϊός: Στα όριά του το σύστημα Υγείας - Άνοιξαν και άλλες κλινικές - "Κατά κύματα" οι ασθενείς στα νοσοκομεία

 

Εκρηκτική έχει γίνει πλέον η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας, καθώς κατά δεκάδες φθάνουν για νοσηλεία περιστατικά κορονοϊού, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι ανεμβολίαστα.

Ο αριθμός των νοσηλειών σημειώνει άλματα που τρομάζουν: Από τους 169 νοσηλευόμενους το Σάββατο, φτάσαμε στους 173 την Κυριακή και στους 191 το πρωί της Δευτέρας.

Το γεγονός έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες , με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η λειτουργία και 6ης Κλινικής Κορονοϊού στο ΠΓΝΠ.

Ακόμη άνοιξε μία κλινική, πέραν του 2ου ορόφου της νέας πτέρυγας του «Αγίου Ανδρέα» που έχει μετατραπεί σε χώρο νοσηλείας κορονοϊού, στον 4ο όροφο του πολυώροφου κτιρίου του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι μόνο το πρωινό της Τρίτης το ΕΚΑΒ έλαβε τουλάχιστον 6 κλήσεις για μεταφορά ασθενών κορονοϊού. 

Στάσιμο το ποσοστό εμβολιασμών

24η στις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας κατατάσσεται η Αχαΐα, στη λίστα που εμφανίζει που εντοπίζονται τα πιο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων φτάνει το 52%, ενώ στην ηλιακιακή ομάδα άνω των 60 ετών διαμορφώνεται στο 69%.

Την ίδια ώρα, η Μήλος που είναι στην τελευταία θέση της αρνητικής λίστας (πρώτη σε εμβολιασμούς πανελλαδικά) καταγράφει ποσοστά 75% και 100% αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ