200 χρόνια, 200 ποδηλάτες ξεκινούν απ’ την Αγία Λαύρα και μεταφέρουν σ’ όλη την Πελοπόννησο το μήνυμα

 

Διακόσια χρόνια απ’ την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, διακόσιοι ποδηλάτες θα στείλουν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, το μήνυμα της Ελευθερίας, σ’ ένα συμβολικό μαραθώνιο ποδηλατικό αγώνα που τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. 
Με αφετηρία, την Ιερά και Ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας και με την σύμπραξη έξι Δήμων της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν απ’ την Αγία Λαύρα, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου,με τελικό προορισμό την πόλη της Καλαμάτας. 
«Ο Δήμος Καλαβρύτων πλαισιώνει μ’ όλες του τις δυνάμεις αυτή την εμβληματική και συμβολική διαδρομή. Μια διαδρομή που έρχεται ν’ αναδείξει τον σημαίνοντα ιστορικό ρόλο του γεωγραφικού διαμερίσματος της Πελοποννήσου στην κήρυξη, στη διάδοση και στην τελική επικράτηση της Επανάστασης. Αφετηρία η Αγία Λαύρα του Λαβάρου. Κατάληξη ηΚαλαμάτα. Και ενδιάμεση διαδρομή τόποι που πρωταγωνίστησαν στην Εθνική Παλιγγενεσία και πρωταγωνίστησαν», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος.
«Πορεία προς την Ελευθερία», είναι ο τίτλος της μαραθώνιας ποδηλατικής διαδρομής στην οποία συμπράττουν, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας, οι Δήμοι Καλαβρύτων στην Αχαΐα, Τρίπολης, Γορτυνίας και Μεγαλόπολης στην Αρκαδία και Οιχαλίας και Καλαμάτας, στην Μεσσηνία. Μαζί με την στήριξη και την πολύτιμη σύμπραξη των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου.  
«Στα Καλάβρυτα, στην Καλαμάτα, στη Τρίπολη, στο Ναύπλιο, σε κάθε σπιθαμή του ιστορικού Μοριά, διαδραματίστηκαν επαναστατικά γεγονότα και πρωταγωνίστησαν ήρωες, που ως έθνος, μας πήγαν μπροστά και οδήγησαν στην Εθνική Παλιγγενεσία», είναι το μήνυμα των διοργανωτών, με τη σαφή υπόμνηση ότι οι συνθήκες της πανδημικής κρίσης υπαγορεύουν την ρητή ανάγκη τήρησης όλων των υγειονομικών μέτρων, της συμμόρφωσης και της υπακοής σ’ αυτά ώστε ο Αγώνας να κυλήσει χωρίς απειλές για τη δημόσια Υγεία. Για συμμετέχοντες και θεατές. 
«Θέλω να ευχαριστήσω τους εμπνευστές του ποδηλατικού αγώνα και όλους όσοι ενεργά συνδράμουν για τη διεξαγωγή του, ώστε η Πελοπόννησος να στείλει το σαφές μήνυμα των 200 χρόνων και των 200 ποδηλατών, ένας για κάθε χρόνο, με την προοπτική αυτή η διοργάνωση να επαναληφθεί και να επαναλαμβάνεται, ώστε υπό την σκέπη της αφετηρίας της Αγίας Λαύρας, η ιστορική μνήμη να μετακυλίεται σ’ όλη την ιστορική διαδρομή της και σε κάθε σημείο όπου αναπνέει ο Ελληνισμός», επισημαίνει ο κ. Παπαδόπουλος. 
Να σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο emailτου Δήμου Καλαβρύτων [email protected], αποστέλλοντας και υπεύθυνη δήλωση νομίμως θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής (ακολουθεί το πλήρες κείμενο). 
Θα τεθεί σειρά προτεραιότητας, ώστε οι 200 πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα είναι και οι τελικοί συμμετέχοντες. 
Πληροφορίες, Ευθύμιος Τζόβολοςτηλ 6947.944100. 
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κείμενο της υπεύθυνης δήλωσης των συμμετεχόντων έχει ως εξής: 
«Με ατομική μου ευθύνη και γνωρίζοντας τις κυρώσεις (3), που προβλέπονται από της διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 22 του Ν. 1599/1986, δηλώνω ότι: Γνωρίζω ότι η ποδηλασία μεταξύ τον πόλεων, λαμβάνει χώρα σε δρόμους με ανοικτή κυκλοφορία και εγκαταστάσεις ανοικτές στο κοινό και ότι είναι μια δραστηριότητα που ελέγχει τα όρια της σωματικής και πνευματικής αντοχής. Υπέρβαση αυτών των ορίων μπορεί να επιφέρει σοβαρό τραυματισμό, απώλεια περιουσίας ή ακόμα και θάνατο. Ενδεικτικά (και όχι περιοριστικά) οι κίνδυνοι προέρχονται από το φυσικό περιβάλλον, τον καιρό, τις θερμοκρασίες, την κίνηση άλλων οχημάτων, τις αντιδράσεις άλλων ανθρώπων, τη φυσική κατάσταση των συμμετεχόντων, κ.λπ. Ελλιπής ή ελαττωματικός εξοπλισμός, δικός μου ή άλλων συμμετεχόντων ποδηλατών, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δημιουργία κινδύνου.
Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη των πράξεων ή παραλείψεών μου για κάθε πιθανό τραυματισμό μου, ατύχημά μουή απώλεια περιουσίας μου καθώς και τραυματισμό, θάνατο ή απώλεια περιουσίας τρίτου, που μπορεί να προκληθεί κατά τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση σας. Συμμετέχω με πλήρη γνώση αυτών των πιθανών κινδύνων και  παραιτούμαι από οποιαδήποτε απαίτηση κατά τωνδιοργανωτών/ή και διαχειριστών/ή και εκπροσώπωντης διαχειριστικής και διοργανώτριας αρχής, εθελοντών, πιθανώνχορηγώνκαι οποιουδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή των παραπάνω δραστηριοτήτων. Σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχήματός μου, σωματικών βλαβών ή ακόμα και θανάτου μου, οι πιο πάνω αναφερόμενοι δε φέρουν καμία ευθύνη.
Δηλώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών, έχω πρόσφατα υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο κατάλληλο για τη δραστηριότητα της ποδηλασίας, είμαι υγιής, έχω τη σωματική ικανότητα και έχω προπονηθεί κατάλληλα για μία τέτοια δραστηριότητα.
Δίνω τη συγκατάθεσή μου για τη λήψη φωτογραφιών μου και βίντεο κατά τη διάρκεια της ποδηλατικής δραστηριότητας και άλλων συναφών δραστηριοτήτων καθώς και για κάθε νόμιμη χρήση αυτών, από τη διαχειρίστρια αρχή, τους διοργανωτές και τους χορηγούς, χωρίς να έχω καμιά οικονομική απαίτηση».

 

Διαβάστε επίσης