Πάτρα: Ο Πολιτιστικός Οργανισμός καλύπτει μέρος της δαπάνης για την συναυλία της ΚΟΑ με τον Λεωνίδα Καβάκο

Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού στη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε ομόφωνα να καλυφθεί ένα μέρος της δαπάνης για την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου. 

 

Η συναυλία γίνεται για έκτη χρονιά στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού προγράμματος «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά» και τελεί υπό την αιγίδα του  κορυφαίου Λεωνίδα Καβάκου, με την  Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Η Κ.Ο.Α.  συμπράττει με τον διάσημο βιολονίστα και αρχιμουσικό παρουσιάζοντας ξεχωριστά έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου. 

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στην εισήγησή της επεσήμανε, ότι ένα βασικός λόγος στήριξης της συγκεκριμένης συναυλίας, είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας που έχει, καθώς ένα μέρος των εσόδων  θα διατεθεί σε κοινωνικές δομές.

Ήδη η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, είναι σε επικοινωνία με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, για την επιλογή της δομής που θα στηριχθεί.

 Η συναυλία θα ξεκινήσει με το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα αρ. 1 σε ντο μείζονα του Γιόζεφ Χάυντν, ένα ξεχασμένο δεξιοτεχνικό επίτευγμα που ανακαλύφθηκε μόλις τον περασμένο αιώνα και θα  ακολουθήσει η πληθωρική Συμφωνία αρ. 6 σε μι ύφεση ελάσσονα του Σεργκέι Προκόφιεφ που διασφαλίζει το γεμάτο εντάσεις μουσικό ταξίδι της βραδιάς. 

Σολίστ, ο τσελίστας Τιμόθεος Γαβριηλίδης Πέτριν. Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Λεωνίδας Καβάκος.

 

Ο Λεωνίδας Καβάκος για τη συναυλία

Όπως επισημαίνει ο κορυφαίος μουσικός, «η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε αφενός από τη συναίσθηση που έχω για την εποχή που ζούμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και αφετέρου από την αντίληψη που έχω ότι οι άνθρωποι που γεννώνται και ζουν σε πόλεις μικρότερες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι καταδικασμένοι σε έναν πολιτιστικό αποκλεισμό, χωρίς να έχουν την απόλυτη ευθύνη. 

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ