Χοιρινό γεµιστό µε φέτα

25/11/2021 | 09:34

ΥΛΙΚΑ

1 ½ κιλό χοιρινό µπέικον ξεκοκαλισµένο
3 κουταλιές µουστάρδα
1 κουταλάκι αποξηραµένο θυµάρι
1 κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι µαύρο πιπέρι
Για τη γέµιση
2 συσκευασίες  (400γρ.) φέτα
½ φλ. πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι ψιλοκοµµένες
½ φλ. ελιές ψιλοκοµµένες
1 αυγό
1 κουταλάκι ρίγανη
Για το ψήσιµο
baby πατάτες
καρότα
½ κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
¼ φλ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 πρέζα µαύρο πιπέρι
1 κανονική σακούλα ψησίµατος

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πείτε στον κρεοπώλη να σας χτυπήσει το µπέικον για να λεπτύνει. Αν ξεχάσετε, το χτυπάτε µε το σφυρί κουζίνας. Σε ένα µπολ βάζετε τη φέτα, τις πιπεριές Φλωρίνης, τις ελιές, το αυγό και τη ρίγανη. Ανακατεύετε καλά.

Σε ένα άλλο µικρό µπολ ανακατεύετε το θυµάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Απλώνετε το µπέικον σε ένα ξύλο κοπής και το πασπαλίζετε σε όλες τις πλευρές µε το µίγµα µπαχαρικών. Αλείφετε σε όλες τις πλευρές και µε τη µουστάρδα.

 Βάζετε το µπέικον µε το λίπος του προς τα κάτω και απλώνετε στην εσωτερική πλευρά το µίγµα της φέτας. Το στερεώνετε µε  σπάγκο ή µε µεγάλα ξύλινα σουβλάκια. Το τοποθετείτε στη σακούλα ψησίµατος. Σε ένα µπολ, βάζετε τα λαχανικά και ρίχνετε το ελαιόλαδο. 

Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Τοποθετείτε τα λαχανικά στη σακούλα (δεξιά και αριστερά από το κρέας) και κλείνετε µε το ειδικό κλιπ αφήνοντας ελάχιστο περιθώριο. Με ένα ψαλίδι κάνετε 3-4 σχισµές στο επάνω µέρος της σακούλας.

Με αυτό τον τρόπο θα δηµιουργηθεί διέξοδος για τον ατµό. Τοποθετείτε το φαγητό στο ταψί του φούρνου και ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C για 2 ώρες.

 

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

Πάτρα: Θρήνος για τον Χρήστο Ελευθερίου που έφυγε νωρίς

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Μυστήριο με την εξαφάνιση της Λόρας: Τι κατέθεσε η μητέρα της

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Ανεστίδης βρίζει χυδαία τον Μητσοτάκη on camera – Άθλιες αισχρότητες (ΒΙΝΤΕΟ)

Το tempo24 στο σημείο της δολοφονίας – «Με σημάδευε μέσα από το αυτοκίνητο και φοβήθηκα» είπε ο δράστης που σκότωσε τον 51χρονο στην Αιτωλοακαρνανία – ΦΩΤΟ