Ραγάδες: 5 tips για την αντιμετώπισή τους

Οι ραγάδες, αυτές οι κάθετες ή οριζόντιες ραβδώσεις του δέρματος, αποτελούν ένα αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί κυρίως τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες. Πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο που παρατηρείται συνήθως στην κοιλιά, τους μηρούς και το στήθος.

Οι ραγάδες δημιουργούνται τις περιόδους που το δέρμα τεντώνει απότομα, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της εφηβείας με την απότομη αύξηση του ύψους, ή έπειτα από απότομη αυξομείωση του βάρους. Στην αρχή έχουν κόκκινο χρώμα, που σταδιακά με την πάροδο των χρόνων γίνεται άσπρο. Να τι πρέπει να κάνουμε για να τις προλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε τις ήδη υπάρχουσες.

 #Πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό καθημερινά

Διατηρούμε τον οργανισμό μας καλά ενυδατωμένο για να διευκολύνουμε την αποτοξίνωση αλλά και για να τροφοδοτούμε τα κύτταρά μας με νερό. Όσο περισσότερο νερό έχουν τα κύτταρά μας τόσο πιο ελαστικό είναι το δέρμα μας.

#Κάνουμε συχνά απολέπιση

Απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα με ένα ενυδατικό σκραμπ σώματος επιταχύνουμε τη διαδικασία ανανέωσης της επιδερμίδας. Έτσι οι τυχόν νέες ραγάδες γίνονται σταδιακά λιγότερο ορατές.

#Κάνουμε συστηματικό μασάζ

Το καθημερινό μασάζ ιδανικά με κάποιο σούπερ ενυδατικό έλαιο, έστω και για λίγα λεπτά ευνοεί τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Παράλληλα ενισχύει την αποτοξίνωση και τη μείωση των ατελειών όπως ραγάδες αλλά και κυτταρίτιδα.

#Τρώμε… την προστασία μας

Αυξάνουμε την πρόσληψη τροφών με βιταμίνες Α, C, κολλαγόνο και Ω3 λιπαρά οξέα, όπως συκώτι, ψάρια, πουλερικά και λαχανικά. Σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι η ποιότητα της επιδερμίδας μας έχει βελτιωθεί αισθητά.

#Θωρακίζουμε την άμυνα του δέρματος

Για να προλάβουμε την εμφάνιση καινούριων ραγάδων και να περιποιηθούμε τις καινούριες που έχουν σχηματιστεί, κάνουμε το εξής: Απλώνουμε καθημερινά στα επίμαχα σημεία, μετά το ντους, μια εξειδικευμένη σύνθεση που ενισχύει την ανανέωση των κυττάρων και προάγει τη σύνθεση του κολλαγόνου. Τέτοια συστατικά είναι τα ceramides, η βιταμίνη C, το οργανικό πυρίτιο καθώς και τα θαλάσσια εκχυλίσματα.

 

ΠΗΓΗ VITA.GR

Αχαΐα: Αυτό είναι το παλικάρι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα στην 111! Θρήνος στην Τριταία

Σοκ στην Πάτρα: “Έφυγε” ο αστυνομικός Νίκος Ελευθεριάδης

Αχαΐα: Θανατηφόρο τροχαίο τα ξημερώματα-Νεκρός ο 16χρονος οδηγός ΙΧ!-ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Ξηλώθηκε” μπαλκόνι από τους θυελλώδεις ανέμους – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Νέο σοκ στην Τριταία – Κι άλλο θανατηφόρο τροχαίο στην 111, νεκρός 29χρονος, το μηχανάκι του έγινε κομμάτια! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα – Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία την Τετάρτη

Πάτρα: Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στο Καραμανδάνειο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Μας πήρε και μας σήκωσε και σήμερα ο αέρας – Δεν σταματούν τα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και αιωρούμενα αντικείμενα