Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην ΕΡΤ2: «Η άσχημη συμπεριφορά στα ζώα ακολουθείται και από ανάλογη προς τους ανθρώπους»

Στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» στην ΕΡΤ2 μίλησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η πρώτη πολίτης της χώρας αναφέρθηκε στη μεγάλη αγάπη που τρέφει στα ζώα συντροφιάς και κυρίως στις γάτες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου μιλώντας στην εκπομπή «Πλάνα με ουρά» στην ΕΡΤ2 και τη δημοσιογράφο Τασούλα Επτακοίλη τόνισε ότι «Πάντα είχαμε γατιά. Και επειδή αγαπώ όλα τα ζώα, όπως τους σκύλους, φαίνεται είμαι από τους ανθρώπους που με συγκινούν ιδιαίτερα οι γάτες. Και αυτό καμία φορά έχει να κάνει και με την απασχόληση καθενός», σημείωσε.

Μιλώντας για τη γατούλα που έχει υιοθετήσει η Πρόεδρος, την Καλυψώ, ανέφερε: «Όταν, λοιπόν, ήρθα εδώ, ακριβώς επειδή ο χώρος του Προεδρικού Μεγάρου είναι ένας μνημειακός χώρος, θέλει μεγάλη προσοχή. Ήμουν πολύ προβληματισμένη και είχα πει στην αρχή ότι δεν θα έχουμε ζωάκι εδώ.

Ταξιδέψαμε, όμως, στην Κάρπαθο τυχαία και γνωρίστηκα με δύο κυρίες που έχουν ένα σωματείο φιλοζωικό της Καρπάθου. Και ήρθαν λοιπόν και εμφανίστηκαν με την Καλυψώ πολύ μικρή, είχε γεννηθεί πριν δύο μέρες, την είχαν βρει, ήταν η μία κυρία με τον σύζυγό της, είχαν βγει βόλτα, περίπατο στο βουνό και άκουσαν το γατάκι να φωνάζει μέσα και την έσωσαν και την έφεραν να τη δούμε.

Έτσι γνωρίσαμε, λοιπόν, τη μικρή Καλυψώ, αλλά μας μπήκε η ιδέα και υπέκυψα. Και μετά από έναν μήνα, αφού λίγο ξεπετάχθηκε και έκανε τα εμβόλιά της, ήρθε εδώ. Οφείλω να πω ότι ήταν και πολύ σημαντική η παρουσία της συντροφιάς στην πανδημία. Γιατί όσο να είναι, όλοι ζήσαμε περισσότερο μοναχικά αυτή την περίοδο».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου επεσήμανε στη συνέχεια πως «ο πολιτισμός των ανθρώπων δεν σταματά στο πώς συμπεριφέρεται κανείς στους ανθρώπους, αλλά και με τη στάση του απέναντι στα ζώα».

Σχετικά με τις κακοποιήσεις ζώων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταδίκασε κάθε βάναυση συμπεριφορά και τόνισε πως το νομοθετικό πλαίσιο αλλάζει, προκειμένου να προστατέψει τις ανυπεράσπιστες αυτές ψυχές και πως η άσχημη συμπεριφορά στα ζώα συνήθως ακολουθείται από άσχημη συμπεριφορά και στους ανθρώπους!

«Τα ζώα είναι ο πρώτος βαθμός του ανυπεράσπιστου, μετά ερχόμαστε στις άλλες ευάλωτες μορφές ας πούμε. Πιο ευάλωτη μπορεί να θεωρείται μια γυναίκα από τον σύντροφο της κ.λπ. Επομένως, εκεί θέλω να πιστεύω ότι όσο γίνεται οι νεότεροι που τα αποδοκιμάζουν απολύτως αυτά και προστατεύουν και τα ζωάκια. Μπορεί παλιά κάποιος στο σπίτι του να είχε στην αυλή του τον γείτονα και να έβλεπε κάτι και να μην ασχολείτο να το καταδικάσει ή να το καταγγείλει. Αυτά τώρα ευτυχώς αλλάζουν» υπογράμμισε.

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Κλιματική κρίση και φωτιές

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ2 και την εκπομπή «Πλάνα με ουρά», η Κατερίνα Σακκελαροπούλου αναφέρθηκε στις καταστροφικές φωτιές του καλοκαιριού, αλλά και την κλιματική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης.

«Ήταν πραγματικά μία πολύ δύσκολη περίοδος για όλους. Μόλις έτυχε να έχω φύγει για λίγες μέρες διακοπών και, φυσικά, δεν μπορούσα να προσφέρω κάτι ουσιαστικό, αλλά ήταν ο ψυχολογικός καθαρά παράγων, να είμαι εδώ. Επιστρέψαμε. Επισκέφτηκα τους εθελοντές τραυματίες, παρακολουθούσα τις εξελίξεις. Θυμάμαι την αγωνία για τα ζώα στη Βαρυμπόμπη, την προσπάθεια, πόσο χαρήκαμε όλοι, ανακουφιστήκαμε που σώθηκαν τα άλογα που είναι εκεί.

Αλλά δυστυχώς, μέσα στις εκτάσεις που χάθηκαν, ευτυχώς δεν είχαμε απώλειες ανθρώπινων ζωών, αλλά είχαμε αρκετές απώλειες ζώων. Και φυσικά τεράστια οικολογική καταστροφή. Το περιβάλλον έχει τη δυνατότητα να αναγεννάται αλλά οπωσδήποτε και περιουσίες ανθρώπων, γιατί υπάρχει πάντα και η οικονομική διάσταση. Ελπίζω με τον κατάλληλο σχεδιασμό και την προσπάθεια όλων να υπάρξει η ανάταξη σε αυτή τη μεγάλη βλάβη του περιβάλλοντος», σημείωσε.

πηγή