20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη δομή φιλοξενίας Ανδραβίδας

 

Τα παιδιά αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας Ανδραβίδας στη Μυρσίνη και συμμετέχουν στα μαθήματα μη-τυπικής εκπαίδευσης του SolidarityNow γιόρτασαν στις 20 Νοεμβρίου την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Συμμετείχαν σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των παιδιών και δημιούργησαν με τη βοήθεια της ομάδας του SolidarityNow την ομπρέλα των δικών τους δικαιωμάτων, μια ομπρέλα που θα μπορούν να ανοίγουν και να προστατεύονται από τις αντίξοες «καιρικές συνθήκες». 

Το αγαπημένο δικαίωμα των παιδιών, είναι η εκπαίδευση! Φέτος, νιώθουν εξαιρετικά χαρούμενα που πηγαίνουν σχολείο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και δημιουργούν φιλίες στο σχολικό πλαίσιο.

Το SolidarityNow είναι παρών σε 14 δομές φιλοξενίας στη χώρα μέσα από το πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» που υλοποιείται από την οργάνωση με στήριξη και χρηματοδότηση από τη UNICEF Greece. Το πρόγραμμα στοχεύει στη διευκόλυνση της ένταξης των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην τυπική εκπαίδευση μέσω της παροχής υπηρεσιών μη τυπικής εκπαίδευσης και άλλων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων στα «Κέντρα Εκπαίδευσης και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ