20 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη δομή φιλοξενίας Ανδραβίδας

19/11/2021 | 21:17

 

Τα παιδιά αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας Ανδραβίδας στη Μυρσίνη και συμμετέχουν στα μαθήματα μη-τυπικής εκπαίδευσης του SolidarityNow γιόρτασαν στις 20 Νοεμβρίου την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Συμμετείχαν σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των παιδιών και δημιούργησαν με τη βοήθεια της ομάδας του SolidarityNow την ομπρέλα των δικών τους δικαιωμάτων, μια ομπρέλα που θα μπορούν να ανοίγουν και να προστατεύονται από τις αντίξοες «καιρικές συνθήκες». 

Το αγαπημένο δικαίωμα των παιδιών, είναι η εκπαίδευση! Φέτος, νιώθουν εξαιρετικά χαρούμενα που πηγαίνουν σχολείο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και δημιουργούν φιλίες στο σχολικό πλαίσιο.

Το SolidarityNow είναι παρών σε 14 δομές φιλοξενίας στη χώρα μέσα από το πρόγραμμα «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» που υλοποιείται από την οργάνωση με στήριξη και χρηματοδότηση από τη UNICEF Greece. Το πρόγραμμα στοχεύει στη διευκόλυνση της ένταξης των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην τυπική εκπαίδευση μέσω της παροχής υπηρεσιών μη τυπικής εκπαίδευσης και άλλων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων στα «Κέντρα Εκπαίδευσης και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων».

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Σκηνές… Φαρ Ουέστ: Ασύλληπτο επεισόδιο με βαριοπούλες – Παππούς και εγγονός μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα σε ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε και τούμπαρε 2 αυτοκίνητα – Ζημιές και σε αγροτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη