Η Σία Αναγνωστοπούλου για την απώλεια της Δάφνης Ευαγγελάτου

Δήλωση της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου για την απώλεια της διάσημης ελληνίδας μεσόφωνου  Δάφνης Ευαγγελάτου: 

Η προσωπικότητα της Δάφνης Ευαγγελάτου ήταν φτιαγμένη από αυτή τη σπάνια στόφα εκείνων των οικογενειών όπου η τέχνη φαίνεται να είναι το μείζον κομμάτι μιας διαγενεακής κληρονομιάς. Με διεθνή καριέρα στα λυρικά θέατρα της Ευρώπης, η σπουδαία μεσόφωνος και Αντιπρύτανις της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας του Μονάχου, με σπουδές στη Βιέννη και στο Όπερα-Στούντιο της Κρατικής Όπερας του Μονάχου , τοποθέτησε την τέχνη στο επίκεντρο της προσωπικής της δημιουργίας.

Κομμάτι ενός γενεαλογικού δέντρου δημιουργών, στο οποίο άνηκε ο πατέρας της ο μουσουργός Αντίοχος Ευαγγελάτος, η μητέρα της η αρπίστρια Ξένη Μπουρεξάκη ,ο αδερφός της Σπύρος Ευαγγελάτος, ο σπουδαίος θεατρικός σκηνοθέτης. Γενεαλογικό δέντρο στο οποίο συνεχίζει σήμερα να ανήκει η σκηνοθέτης και καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου ,η ανεψιά της και ο σύζυγός της συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Γαζουλέας. 

Η ίδια δημιούργησε ένα άφθονο και δυνατό έργο με εύρος, αντλώντας έμπνευση από ξένους και έλληνες συνθέτες, βυθίστηκε σε ρόλους δύσκολους που διέτρεξαν όλο το φάσμα της Όπερας , ερμήνευσε με υψηλή δεξιοτεχνία ορατόρια και Lieder, ενέπνευσε δεκάδες μαθητές της.

Η Δάφνη Ευαγγελάτου έφυγε δυστυχώς από τη ζωή εχθές το βράδυ. 

Στους αγαπημένους της ανθρώπους, στον σύζυγο της Στέφανο ,στην Κατερίνα Ευαγγελάτου, στους συνεργάτες της, στους μαθητές της ,στο κοινό της , εκφράζω τα θερμά  μου  συλλυπητήρια.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ