Η Ανθή Βούλγαρη ζήτησε συγγνώμη για τον χορό – Ξέσπασε ο Γιώργος Λιάγκας

"Αν θέλουμε να την πυροβολήσουμε για ένα τηλεοπτικό λάθος που έγινε. Έλεος πια; Τι είναι δουλειά της Νέγκα; Αστυνομία τηλεόρασης είναι;", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιάγκας.

Η Ανθή Βούλγαρη ζήτησε συγγνώμη μέσα από την εκπομπή που παρουσιάζει με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο χορός της, ενώ είχε προλογίσει ένα θέμα για τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας και τους θανάτους. Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος ζήτησε να παίξει ένα ζεϊμπέκικο για να χορέψει, όπως και έκανε. Η Αθηναΐς Νέγκα σχολίασε το περιστατικό με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο και το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Το πρωί της Πέμπτης, λοιπόν, η Ανθή Βούλγαρη είπε τα εξής στον αέρα: «Είμαι ένας άνθρωπος που τις στεναχώριες μου τις περνώ έτσι, με χορό, με τραγούδι. Είναι η κάθαρσή μου, ακόμα και την περιπέτεια της υγείας μου που πήγα και ήρθα στον θάνατο – γιατί έτσι είναι – έτσι τις πέρασα. Έχουμε αποφασίσει με τον Ιορδάνη να σας περνάμε την ενημέρωση λίγο πιο χαλαρά, πιο ανθρώπινα. Αν αυτό ενόχλησε κάποιους και πάρθηκε ως ασέβεια, ειλικρινά ζητώ συγγνώμη. Αισθάνθηκα πάρα πολύ άσχημα και ήθελα απλά να εξηγηθούμε. Άνθρωποι είμαστε και ζητάμε συγγνώμη αν κάναμε λάθος».

Στο μεταξύ, η Αθηναϊς Νέγκα προχώρησε σε νέα ανάρτηση γράφοντας: «Η Ανθή Βούλγαρη είναι ένα ιδιαίτερα συμπαθές λαϊκό κορίτσι και πάλι, με την καλή έννοια. Δεν είναι κακό να είσαι λαϊκός εξάλλου. Και όσο και να φαίνεται σε μερικούς από εμάς εξωτικό, το πως ρίχνει και μια γυροβολιά λαϊκά στα καλά καθούμενα ακόμα και την ώρα που ανακοινώνονται κρούσματα και νεκροί, σε κάποιους αυτά αρέσουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η τηλεοπτική παρέα μερακλώνει ξημερώματα δίπλα σε σοβαρή επικαιρότητα.

Πρόκειται λοιπόν για έναν συγκεκριμένο κώδικα, μια γλώσσα όμως που για αρκετούς τηλεθεατές είναι αποκρουστική. Δεν είμαστε τίποτα σνομπ αριστοκράτες, όμως όλοι εμείς και δεν είναι όλα θέμα γούστου. Την ώρα που κάθε Έλληνας έχει συγγενείς ή φίλους που έφυγαν από κορονοϊό και που σε άλλες περιπτώσεις δεν είναι θύματα της άρνησης αλλά ασθενής που δεν πρόλαβαν τα εμβόλια ή τους πρόδωσε η κράση τους. Θα ήταν πιο ανθρώπινο και πιο ευγενικό να μπει ένα φρένο στους χορούς όταν μιλάμε για κρούσματα από σεβασμό στους νεκρούς και τις οικογένειές τους αλλά και στους ασθενείς που παλεύουν να πάρουν ανάσα στις ΜΕΘ».

Το θέμα έπαιξε στο Πρωινό και ο Γιώργος Λιάγκας ξέσπασε, στέλνοντας παράλληλα και κάποια μηνύματα σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις: «Όλοι κάνουμε λάθη στη ζωή μας και αλίμονο αν δεν κάνουμε λάθη και αλίμονο αν δεν βελτιωνόμαστε από τα λάθη μας. Το πρόβλημα είναι όταν τα επαναλαμβάνουμε. Το θέμα είναι ότι ζούμε σε μια κοινωνία που όλοι έχουν ένα πιστόλι και παρακαλάνε να κάνει λάθος κάποιος για να τον πυροβολήσουν και να γλεντήσουν.


πηγη