Moody’s για Ελλάδα: «Βλέπει» μείωση του χρέους κατά 10 μονάδες και ανάπτυξη 4,3% για το 2022

18/11/2021 | 17:28

Μείωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας κατά 10,1 ποσοστιαίες μονάδες, τη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, και ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της 4,3%, προβλέπει για το 2022 ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s σε έκθεσή του για τις προοπτικές των χωρών της Ευρωζώνης.

«Η υγιής οικονομική ανάπτυξη και η μείωση των πρωτογενών ελλειμμάτων, καθώς θα αποσύρονται τα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας, θα μειώσει το διάμεσο δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη κατά 1,2 π.μ. το 2022. Κάποιες χώρες με υψηλό χρέος, όπως η Ελλάδα (-10,1 π.μ.), η Κύπρος (-6,8 π.μ.) και η Πορτογαλία (-5,9 π.μ.) θα καταγράψουν τις μεγαλύτερες μειώσεις, αλλά το χρέος τους θα παραμείνει πάνω από το 100% του ΑΕΠ παρά την απομόχλευση αυτή», σημειώνει ο οίκος.

Η έκθεση προβλέπει ότι το χρέος της Ελλάδας θα μειωθεί στο 191% του ΑΕΠ το επόμενο έτος και στη μείωση αυτή θα συμβάλλει η ανάπτυξη της οικονομίας της.

πηγη

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή σεισμική δόνηση “κούνησε” την Πάτρα – Αισθητός σε όλη την Αχαΐα – Δείτε το επίκεντρο

Τραγωδία με μία νεκρή στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη έπεσαν με το αυτοκίνητό τους σε ποτάμι (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις από την Αστυνομία

Μπήκαν στην Πάτρα οι αγρότες με τρακτέρ – Έκλεισαν την Περιμετρική, έβγαλαν με τα χέρια περιπολικό από το δρόμο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα – Πύργος: Το κόστος των διοδίων στο νέο αυτοκινητόδρομο

Δυτ. Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας Αλέξης Μυλωνόπουλος – Ήταν μόλις 48 ετών

Πάτρα: Άγριος ξυλοδαρμός ντελιβερά από τουλάχιστον τέσσερα άτομα – Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, άμεσες συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ

Ολυμπία Οδός: Το 2026 ξεκινά η προσπάθεια χρηματοδότησης για το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα