Moody’s για Ελλάδα: «Βλέπει» μείωση του χρέους κατά 10 μονάδες και ανάπτυξη 4,3% για το 2022

18/11/2021 | 17:28

Μείωση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας κατά 10,1 ποσοστιαίες μονάδες, τη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, και ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της 4,3%, προβλέπει για το 2022 ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s σε έκθεσή του για τις προοπτικές των χωρών της Ευρωζώνης.

«Η υγιής οικονομική ανάπτυξη και η μείωση των πρωτογενών ελλειμμάτων, καθώς θα αποσύρονται τα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας, θα μειώσει το διάμεσο δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη κατά 1,2 π.μ. το 2022. Κάποιες χώρες με υψηλό χρέος, όπως η Ελλάδα (-10,1 π.μ.), η Κύπρος (-6,8 π.μ.) και η Πορτογαλία (-5,9 π.μ.) θα καταγράψουν τις μεγαλύτερες μειώσεις, αλλά το χρέος τους θα παραμείνει πάνω από το 100% του ΑΕΠ παρά την απομόχλευση αυτή», σημειώνει ο οίκος.

Η έκθεση προβλέπει ότι το χρέος της Ελλάδας θα μειωθεί στο 191% του ΑΕΠ το επόμενο έτος και στη μείωση αυτή θα συμβάλλει η ανάπτυξη της οικονομίας της.

πηγη

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

Πρωτοφανές περιστατικό στην Πάτρα: 89χρονη θανάτωσε κουτάβια – Ανταλλαγή χτυπημάτων με 25χρονο, της πέταξε πέτρα, τον χτύπησε με σίδερο

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ

Κόντρα Πιερρακάκη – Φάμελλου στη Βουλή: «Έχετε μονοπώλιο στην τοξικότητα» – «Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το δημοσιονομικό κόφτη

Πάτρα: Σε κρίσιμη κατάσταση 51χρονος μετά από εργατικό ατύχημα σε οικοδομή – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ