Πάτρα - κορονοϊός: Ασφυκτική η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία - 169 δίνουν μάχη με τον ιό

 

Σε υψηλά ποσοστά παραμένουν οι νοσηλείες από κορονοϊό στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της Πάτρα, προκαλώντας ασφυκτική πίεση στο σύστημα υγεία της περιοχής.

Χθες στο παναπιστημικό νοσοκομείο νοσηλεύονταν 86 σε απλές κλίνες κονορονοϊού, 2 παιδιά στην αντίστοιχη κλινική και 13 στην ΜΕΘ, ενώ στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" 60 άτομα βρίσκονταν σε απλές κλίνες και 8 έδιναν μέχη με τον κορονοϊό στην ΜΕΘ.

Στο μεταξύλόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή με την τεράστια διασπορά του ιού, καθώς χθες είχαμε νέο αρνητικό ρεκορ θετικών κρουσμάτων με 308 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου και εκπροσώπων φορέων της Πάτρας, υπό τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, με θέμα την εντατικοποίηση των μέτρων για την ανακοπή της διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα.

Σύμφωνα με τα προχθεσινά στοιχεία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο νοσηλεύονται 90 ασθενείς με κορονοϊό ενώ ακόμη 13 έχουν εισαχθεί στην ΜΕΘ, ενώ στον "Άγιο Ανδρέα" νοσηλεύονται 62 και επτά στην ΜΕΘ.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν τα εξής:

1.Εντατικοποίηση μέτρων και πιο αυστηροί έλεγχοι

2. Κοινή συνέντευξη τύπου στον ιατρικό σύλλογο σε συνεργασία με 6η ΥΠΕ, Περιφέρεια και εκπροσώπους της δημόσιας υγείας για την αναγκαιότητα και βαρύτητα του εμβολιασμού ( θα οργανωθεί αύριο)

3. Κοινές δράσεις ενημέρωσης πόρτα-πόρτα για τον εμβολιασμό 

4. Επέκταση των rapid tests για ακόμα μεγαλύτερη ένδειξη του επιδημιολογικού φορτίου ανά πάσα στιγμή

Διαβάστε επίσης