Τρεις αρχηγοί δημοσκοπήσεων για ΚΙΝΑΛ - Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Παπανδρέου

του Πάνου Μαντά, Αρχιτέκτονα

 

Από τις δημοσκοπήσεις, οι πρώτοι τρεις που φέρονται να έχουν τις περισσότερες προτιμήσεις για αρχηγοί του ΚΙΝΑΛ, είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος προερχόμενος από την νεολαία του ΚΚΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου που εκτός του επωνύμου του με ιστορία, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ με την ίδρυσή του.

Δεν λέμε διαλέξτε και ψηφίστε όποιον θέλετε, ψηφίστε όμως αυτόν που προϋποθέτει βάσει των δεσμεύσεών του, ότι θα συμβάλει για μια «Προοδευτική Διακυβέρνηση» της χώρας ενάντια στη συντήρηση.

Σαφώς αυτές είναι δηλώσεις και δεσμεύσεις του κ. Παπανδρέου που έφεραν σε επικαιρότητα την πρόταση της Κεντρο-Αριστεράς, αυτήν που είχε προτείνει και ο κ. Κώστας Σημίτης τ. Πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ στο Συνασπισμό, το 1996 επί προεδρίας του κ. Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Έκτοτε αυτή η πρόταση δεν επανήλθε προς συζήτηση, αλλά τώρα, από τον Γιώργο Παπανδρέου με την πρόταση της «Προοδευτικής Διακυβέρνησης» έρχεται προς συζήτηση για ένα λόγο παραπάνω, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αδύνατο να σχηματίσει κυβέρνηση, άνω ουσιαστικών συνεργασιών, με τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής.    

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΚΙΝΑΛ 

Οι δυο άλλοι συνυποψήφιοι, ο κ. Λοβέρδος εγγυάται στους ψηφοφόρους του, ότι, δεν θα αποτελέσει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν αποκλείει συνεργασία με το κυβερνών κόμμα. Ο κ. Ανδρουλάκης θα αγωνιστεί για την πλήρη αυτονομία του ΚΙΝΑΛ, κάνοντας εποικοδομητική πολιτική για την Ελλάδα.

Το πρόβλημα όλων είναι στραμμένο στο Γιώργο Παπανδρέου, που υπήρξε ο τελευταίος πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα και εξελέγη το 2009 με ποσοστό 43,92% και επανέρχεται τώρα για να συνεργαστεί με όλους τους προοδευτικούς της Ελλάδας, και για να ηγηθεί του ΚΙΝΑΛ και εφόσον εκλεγεί στο ερχόμενο συνέδριο, θα φέρει το θέμα της ονομασίας του Κινήματος υπό συζήτηση.

Στην πραγματικότητα, μόνο ο κ. Παπανδρέου, μπορεί να εξασφαλίσει την ενότητα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και είναι ο μοναδικός που θα μπορούσε να προτείνει Προοδευτική Διακυβέρνηση βάζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση και τ’ άλλα κόμματα, μπρος των ευθυνών τους, για να επιλέξουν τον καταλληλότερο για να συνεργαστούν, εφ’ όσον το εκλογικό σύστημα το επιβάλει πολιτικά, για να ευδοκιμήσει η χώρα μας.

Αυτή η πολιτική θέση, εννοείται ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν από τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων που προέρχονται από την διασπορά των μελών της οικογένειας του ΠΑΣΟΚ, που άρχισαν να φεύγουν το 2012 επί προεδρίας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου. 

Τώρα πρέπει να πειστούν, άνευ έμπρακτων αποδείξεων, για να υποστηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία που πήρε ο κ. Παπανδρέου για τα περί «Προοδευτικής Διακυβέρνησης» της χώρας, ενάντια στη συντήρηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΑΝΤΩΝ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΚΙΝΑΛ 

Όλα εξαρτώνται από την ευθύνη των ψηφοφόρων του Γεωργίου Παπανδρέου και φυσικά και από τον ίδιο, να προσελκύσουν τους δραπετεύσαντες του ΠΑΣΟΚ προς τα άλλα κόμματα, για την εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. 

Άλλωστε τις ίδιες σκέψεις, προς αντίθετη κατεύθυνση κάνουν και αυτοί που θα ψηφίσουν Ανδρέα Λοβέρδο. Τουτέστιν, ο ίδιος δηλώνει εξ’ αρχής ότι η υποψηφιότητα του, έχει ως πολιτική την μετωπική αντιμετώπιση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν υπάρχει περίπτωση υπό την αρχηγία του, να συνεργαστεί με Αλέξη Τσίπρα.

Η θέση του Γιώργου Παπανδρέου διευκολύνει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα, περί Προοδευτικής Διακυβέρνησης, ενώ ο κ. Λοβέρδος προσφέρεται στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι διαθέσιμος ως κυβερνητικός εταίρος, όποτε χρειαστεί και το απέδειξε ήδη από τώρα, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος θα υπερψηφίσει τόσο επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις «τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα» όσο και τις περισσότερες διατάξεις του.

Διαφοροποιεί την στάση του, από την επίσημη γραμμή του κόμματός του, του ΚΙΝΑΛ και όχι μόνο, δηλώνει πως δεν υπακούει στους κομματικούς συσχετισμούς και θα δώσει απολύτως το δικό του στοιχείο της πολιτικής του ταυτότητας, ως ελεύθερος άνθρωπος, και μέλος του κοινοβουλίου κ.λπ. 

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Για να επιτύχει σήμερα, μια συνεννόηση, για συνεργασία με την δημιουργία της Κεντρο-Αριστεράς, θα πρέπει πρώτος να κόψει το νήμα των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ και το υποτιθέμενο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να έχει πάρει τέτοιο διψήφιο εκλογικό αριθμό για να δημιουργηθεί η Προοδευτική Διακυβέρνηση, ενάντια στη συντήρηση. Από παλιότερα, από 24/11/2010, ο Γιώργος Παπανδρέου σε επίκαιρη ομιλία του προς τους εκλεγέντες Δημάρχους και Περιφερειάρχες, προανήγγειλε τις θέσεις του, για να εξέλθει η Ελλάδα από την κρίση στην οποία είχε περιέλθει με την διακυβέρνηση του κ. Κώστα Καραμανλή, 2004-2009.

Καλούσε, ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, να χτίσει με όλους μας, την Ελλάδα για την οικονομική βιωσιμότητά της, την πράσινη ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη ενός κοινωνικού Κράτους, που θα προστατεύει και θα είναι κοντά στον πολίτη.

Έκτοτε συνέβησαν αυτά που έφεραν σε κοινωνική και οικονομική κρίση την Ελλάδα, προσθέτοντας τώρα και την Πανδημία και το Μεταναστευτικό.

Αυτά που προτείνονται με αυτές τις εγγυήσεις ανόδου της Ελλάδας από τον Γιώργο Παπανδρέου, μπορούν να επιτευχθούν μόνο με μια Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας μας.                

  

 

   

 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ